Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
sâmbătă, 26 sep 2015 - Anul XX, nr. 224 (6036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură de protecţie

Peste o sută de copii abuzaţi, orfani sau aflaţi în situaţie de risc ajung, anual, în Centrul de primire în regim de urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de copii care provin din familii dezorganizate sau monoparentale, familii fără posibilităţi materiale, copii orfani, abuzaţi sau aflaţi în situaţie de risc ajung, anual, în Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat, neglijat şi exploatat, din cadrul Serviciului multifuncţional de tip rezidenţial Suceava. Tot în acest centru ajung şi copiii găsiţi de poliţie cerşind pe străzile municipiului Suceava sau minorii fugiţi din alte judeţe care s-au aciuat cu alţi tineri ai străzii, la periferia oraşelor sau în gări. Odată ajunşi în Centrul de primire în regim de urgenţă Suceava, în prezenţa psihologilor unii copii au povestit cum au fost bătuţi cu bestialitate de taţii alcoolici, alţii au povestit printre lacrimi cum au fost violaţi şi ameninţaţi în cele mai cumplite feluri ca să „îşi ţină gura”.

Toţi aceşti copiii au trecut prin traume care au lăsat urme pentru toată viaţa. Ei beneficiază de consiliere psihologică chiar de la internarea în centru. Minorii rămân internaţi până ce Protecţia Copilului se pronunţă cu privire la măsura de protecţie care este cea mai potrivită pentru ei, însă nu mai mult de două săptămâni. În acest timp, asistenţii sociali şi psihologii trebuie să găsească o soluţie în favoarea copiilor. Imediat după internare, personalul centrului face un plan de servicii individual pentru fiecare copil/tânăr, după care se ia legătura cu primăria de unde aparţine minorul, se cere o anchetă socială, se stă de vorbă cu minorul, cu cei care aduc minorul în centru, poliţie, reprezentanţi ai primăriei, pentru a cunoaşte care este situaţia acestuia, iar minorul intră într-un program de consiliere psihologică.

Am aflat de la şefa Serviciului multifuncţional de tip rezidenţial Suceava, Rodica Ilisei, că pe toată perioada cât sunt internaţi în Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat, neglijat şi exploatat, minorii primesc hrană, îmbrăcăminte, beneficiază de asistenţă medicală, juridică, de suport emoţional şi, după caz, de consiliere psihologică. Scopul final este reintegrarea familială şi comunitară a minorului.

 

O mână întinsă copiilor abuzaţi din tot judeţul

În prezent, Centrul de primire în regim de urgenţă a copilului abuzat este un serviciu de ocrotire din cadrul Serviciului multifuncţional de tip rezidenţial Suceava, înfiinţat în august 2002. Centrul de primire are o capacitate de 15 locuri, unde pot fi internaţi băieţi şi fete cu vârste cuprinse între 2-18 ani. Accesul copiilor necăjiţi în cadrul serviciului de primire se face pe baza dispoziţiilor de plasament în regim de urgenţă, emise de conducerea Protecţiei Copilului Suceava sau de instituţia judecătorească. Tinerii/copiii care ajung în Centrul de primire în regim de urgenţă provin din municipiul Suceava şi de pe raza judeţului Suceava. Copiii care au fost abuzaţi, dar şi adulţii care doresc informaţii sau intenţionează să-şi ajute un prieten aflat în dificultate, cei care au nevoie de sfaturi şi suport în demersul lor de a rezolva problemele copiilor cărora li s-au încălcat drepturile, toate persoanele care doresc să sesizeze un caz de abuz pot să sune la „Telefonul copilului” - 0230 983, unde răspunde în permanenţă un angajat (un specialist în drepturile copilului sau un asistent social) al Serviciului multifuncţional de tip rezidenţial Suceava, situat pe strada Dragoş Vodă, nr. 10, Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de copii abuzaţi, orfani sau aflaţi în situaţie de risc ajung, anual, în Centrul de primire în regim de urgenţă.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de copii abuzaţi, orfani sau aflaţi în situaţie de risc ajung, anual, în Centrul de primire în regim de urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei