Elevii din satul sucevean Şcheia încep cursurile noului an şcolar într-o unitate de învăţământ modernizată la standarde europene. Şcoala Nr. 2 ”Dimitrie Păcurariu” din satul Şcheia a fost reabilitată din temelii, fiind amenajate şase noi săli de curs, trei încăperi cu destinaţie de grădiniţă, două laboratoare, o sală de festivităţi, o sală de sport şi un cabinet stomatologic.
Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc, a declarat că investiţia a costat 2,5 milioane de lei şi a fost realizată cu bani din bugetul local. El a subliniat că toate unităţile de învăţământ din comună sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar, având autorizaţie de funcţionare şi condiţii foarte bune de studiu. ”Toate şcolile din comuna Şcheia sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. Primăria şi Consiliul Local, împreună cu cadrele didactice, au făcut front comun pentru a asigura condiţii normale de studiu copiilor noştri. Am modernizat Şcoala 2 din satul Şcheia şi iată că acum avem şase noi săli de curs, trei încăperi cu destinaţie de grădiniţă, două laboratoare, o sală de festivităţi, o sală de sport şi un cabinet stomatologic. Toate şcolile beneficiază de autorizaţie de funcţionare, iar pentru sezonul rece am pregătit lemnul necesar funcţionării centralelor termice în vederea asigurării încălzirii”, a spus Andriciuc.
Primarul a arătat că în cele trei şcoli din comuna Şcheia învaţă 700 de copii şi că până acum nu au fost cazuri de abandon şcolar. El a mai spus că cea mai bună investiţie pe care o poate face o comunitate este investiţia în copii, precizând că elevii din Şcheia sunt mândria comunei. ”Avem 700 de elevi în comună şi nu am avut anul trecut abandon şcolar. Investiţiile în învăţământ şi-au dovedit eficienţa, întrucât copiii noştri au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură şi ne mândrim că au intrat la cele mai bune licee din judeţ. Am mai spus-o că cea mai bună investiţie pe care poate să o facă o comunitate este în copii pentru că ei sunt viitorul. Totdeauna am considerat că resursa umană se modelează în şcoli, iar investiţiile în unităţile de învăţământ sunt esenţiale în vederea pregătirii copiilor pentru viitor. Nu trebuie uitat nici efortul cadrelor didactice din comună, care prin profesionalismul lor au ridicat gradul de performanţă al şcolilor”, a mai spus Vasile Andriciuc.