Sulina a fost gazda celei de a XV-a ediţii a Concursului Naţional ”Parteneriate în educaţie - prezent şi perspective”, în perioada 7-10 septembrie, concurs de proiecte ale consiliilor elevilor, la care au participat reprezentanţi din 38 de judeţe.
Proiectul judeţului Suceava a fost recompensat cu premiul al II-lea, acesta fiind prezentat de Ciprian Ungureanu, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Suceava, elev la Colegiul Naţional ”Spiru Haret” Suceava.
Proiectul a vizat îmbunătăţirea comunicării şi abilităţilor sociale la nivelul consiliilor şcolare ale elevilor din judeţul Suceava prin activităţi de formare. ”Atelierele cunoaşterii” au obţinut premiul II pentru coerenţa activităţilor desfăşurate: activităţi de formare care au îmbunătăţit stima de sine, comunicarea interpersonală, dezvoltarea personală sau au facilitat exersarea competenţelor de leadership, activităţi desfăşurate la Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni şi Suceava cu participarea reprezentanţilor elevilor din toate zonele judeţului. Proiectul a beneficiat de experienţa formatorilor prof. Mara Sofrona Perţa şi prof. Florin George Popovici şi de coordonarea inspectoratului şcolar, prin inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă, prof. Tatiana Vîntur.
Evenimentul de la Sulina a facilitat o şedinţă de lucru a reprezentanţilor elevilor din ţară, ateliere de cunoaştere şi de luare a deciziilor, coordonate de inspector general al Ministerului Educaţiei prof. Cătălina Chendea şi inspector şcolar Tatiana Vîntur.
Activităţile de timp liber au oferit elevilor posibilitatea de a cunoaşte biodiversitatea Deltei Dunării, valorile artistice şi culturale oferite de elevii din Sulina de diferite etnii: ruşi lipoveni, greci, ucraineni.
Concursul naţional a facilitat şi întâlnirea naţională a inspectorilor şcolari pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare, însoţitori ai elevilor din concurs, precum şi întâlnirea naţională a directorilor palatelor copiilor din ţară, coordonate de inspectori generali din Ministerul Educaţiei.
Au fost dezbătute priorităţile ministerului pentru anul şcolar 2015-2016, activitatea de îndrumare şi control realizată la nivel naţional, regional sau judeţean, coordonatele temporale ale proiectelor, evenimentelor sau parteneriatelor coordonate de Ministerul Educaţiei, schimb de bune practici la nivelul educaţiei permanente, precum şi noutăţile legislative şi instrumentele de aplicare concretă în fiecare judeţ.