Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice scoate la vânzare din nou fabrica de seringi Genko Med Group Suceava. Pentru licitaţia care va avea loc în data de 23 septembrie a.c., preţul de pornire a fost înjumătăţit comparativ cu prima licitaţie. Licitaţia pentru vânzarea activelor fabricii este organizată în condiţiile în care GenKo Med Group Suceava a acumulat datorii la buget de aproape trei milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi) şi după ce a pierdut două eşalonări de plată a acestora ca urmare a neachitării graficelor aprobate.
Pentru neachitarea acestor datorii, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava a sechestrat bunurile societăţii, iar la cea de-a treia licitaţie vor fi scoase la vânzare clădirea principală a fabricii în care funcţionează hala de producţie şi birourile administrative, cu o suprafaţă totală de peste 6.000 de metri pătraţi, preţul de pornire fiind de 997.350 de lei. De asemenea, vor mai fi scoase la vânzare terenul aferent în suprafaţă de 3.132 de metri pătraţi, la preţul de 69.150 de lei, şi două maşini de măsurat şi tăiat fire, cu o valoare totală de peste 192.000 de lei. Preţurile nu includ TVA.
Fabrica de seringi Genko Med Group din Suceava mai are 72 de angajaţi, situaţia acestora fiind una cât se poate de tragică în condiţiile în care patronii nu le-au mai plătit salariile de câteva luni. Fabrica de seringi din Suceava a fost achiziţionată în anul 2007 de o companie din Arad, firmă cu capital din Italia, SC Top Genko SA. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a vândut SC FAMOS SA Suceava, numele fabricii de la vremea respectivă, pentru o sumă de 6,345 milioane de euro. Potrivit contractului, patronatul italian s-a angajat să realizeze investiţii tehnologice de peste cinci milioane de euro în primii cinci ani de la achiziţionare, investiţii de mediu de 54.000 de euro şi capital de lucru de peste 250.000 de euro. Contractul de vânzare cumpărare mai stabilea faptul că pe o perioadă de cinci ani, noul patronat trebuia să nu înstrăineze sub orice formă, să nu închirieze şi nici să greveze cu sarcini activele societăţii prin care se realiza activitatea principală a fabricii.