Centrul municipiului Suceava a prins ieri culoare datorită a 250 de umbrele multicolore care au acoperit mai multe alei ale parcului central, din vecinătatea Muzeului de Ştiinţe ale Naturii.
Cupola de umbrele multicolore cocoţate la înălţime au transformat parcul într-o zonă atractivă pentru sucevenii de toate vârstele şi mai ales pentru cei mici.
Pentru că oraşe din Europa şi din lume şi-au colorat deja străzile în acest fel, era timpul ca şi Suceava să se alinieze acestui concept şi să ofere un curcubeu din umbrele sucevenilor.
De altfel, umbreluţele urcate la înălţime au constituit decorul în care s-a desfăşurat, ieri, o serie de evenimente ce a avut drept protagonişti principali elevi ai Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.
Spectacolul de muzică în aer liber oferit de aceştia a constituit o avanpremieră a concertului de astăzi „Simfonii de toamnă”, organizat de Clubul Rotary Suceava-Bucovina.
Dan Ioan Cuşnir, de la Clubul Rotary, a menţionat că „în după-amiaza zilei de astăzi (n.r. - marţi), talentele de la Colegiul de Artă vor cânta pentru suceveni, la foişorul de lângă fântâna arteziană din parcul central. Pentru a atrage lumea spre foişor, spre fântână, spre copii, încercăm să ornăm aleile din parc cu un concept care a mai fost aplicat în alte oraşe. E prima dată şi sperăm ca lumea să fie din ce în ce mai deschisă la acţiuni care să-i scoată din casă şi să-i atragă în parc, în stradă”.
Copacul cu cărţi din parcul central
Prin suita de recitaluri, tinerii de la Colegiul de Artă au lansat marţi o invitaţie sucevenilor melomani de a lua parte la spectacolul din seara asta - „Simfonii de toamnă” - eveniment oferit sucevenilor de Rotary.
Provocarea de a promova concertul din această seară a fost acceptată de tinerii muzicieni ai Colegiului de Artă, aceştia conturând o atmosferă caldă şi prietenoasă. Tânăra generaţie de violonişti, chitarişti, suflători sau pianişti i-a încântat pe iubitorii muzicii clasice, sub acoperişul de umbrele multicolore.
Un alt punct care a atras privirile sucevenilor a fost copacul cu cărţi, însă cărţi ale căror file erau goale, tocmai pentru ca trecătorii să scrie un gând, o poezie sau o idee.
„Sub genericul <Aspiră să inspiri>, Alexandria Librării a lansat o colecţie de 10 titluri de cărţi cu foi goale tocmai pentru a da posibilitatea oamenilor cu inspiraţie să-şi aştearnă nişte gânduri. O idee, o poezie, un gând interesant, un citat care i-a marcat viaţa. E o provocare”, a explicat Cezar Petru Căilean, de la Alexandria Librării. Sucevenii care au trecut prin zonă au rămas surprinși plăcut de ceea ce au văzut, apreciind artiştii suceveni, dar şi ineditul decorului şi coloritul vesel al umbrelelor.
( 3 sep 2015, 20:52:53