La Sulina s-a desfăşurat, în perioada 24-27 august, Concursul Naţional de Astronomie şi pagini Web ,,Sub cerul astral al Deltei”, competiţie în cadrul căreia elevii din judeţ au bifat o performanţă deosebită, revendicându-şi mai multe premii.
La categoria juniori mici, echipajul format din Andrei Costin, elev în clasa a IV-a, de la Şcoala Gimnazială ,, Al.I. Cuza” Fălticeni, şi Luca Doroftei, elev în clasa a V-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, a obţinut premiul I. Tinerii participă la cercul de astronomie de la Palatul Copiilor Suceava, coordonat de prof. dr. Petru Crăciun. Tot la această categorie Ioan Babiuc a obţinut premiul I, acesta fiind elev la şcoala din Clit, Arbore, îndrumat de prof. Ilie Cosovanu.
La categoria juniori mari, două echipaje ale judeţului Suceava au obţinut premiul I, şi anume: Sabina Dumistrăcel, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, pregătită de Petru Crăciun, şi Eduard Lungu, tot de la ,,Ştefan cel Mare” Suceava, şi echipajul Andrei Crîșmariu, de la Colegiul Naţional ,,Mihai Eminescu” Suceava, și Paul Rebenciuc, de la Şcoala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava, îndrumaţi de Petru Crăciun.
La aceeaşi categorie David Turturean, elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional ,,Ştefan cel Mare” Suceava, prof. îndrumător Crăciun Petru, și Alexandru Țehanciuc, elev în clasa a VIII-a la Liceul Tehnologic ,,Tomşa Vodă” Solca, prof. îndrumător Ilie Cosovanu, au obţinut premiul al II-lea.
Premiul al III-lea la categoria juniori mari a fost obţinut de echipajul format din Andreea Andrei și Răzvan Dănilă, elevi la Colegiul Naţional ,,Nicu Gane” Fălticeni şi membri ai cercului de astronomie de la Clubul Copiilor Fălticeni, prof. îndrumător Petru Crăciun.
La Sulina, lotul judeţului Suceava a fost însoţit de profesorii Carmen Andrei - Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Magdalena Cosovanu - Liceul Tehnologic ,,Vasile Gherasim” Marginea, prof. Ilie Cosovanu - Liceul Tehnologic ,,Tomşa Vodă” Solca şi Emilia Crîşmariu - Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă EducaţionalăSuceava.
Concursul a avut mai multe probe, şi anume: proba observaţională cu ajutorul telescoapelor, proba teoretică, proba de determinare a coordonatelor unui loc de pe plajă cu ajutorul unui gnomon (o tijă cu lungimea de 1 m) şi proba de prezentare a unui proiect PPT.
Scopul acestui concurs este de a valorifica potenţialul elevilor în domeniul ştiinţelor astronomie și informatică.