Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Exercitare fără drept a unei profesii

Cinci bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru că au vopsit acoperişul unei case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci bărbaţi din comuna Iveşti, judeţul Galaţi, s-au ales cu dosare penale pentru infracţiunea de „exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea prevede autorizarea”, după ce au vopsit acoperişul unei case din oraşul Cajvana fără a avea vreo calificare în acest sens.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu despre acest caz, luni, 17 august, în condiţiile în care aveau date că indivizii au mai prestat astfel de activităţi pe raza judeţului, iar trei dintre ei au comis şi un furt de la unul dintre cei care i-au tocmit să le vopsească acoperişul la casă.

 

Vopsitorii-hoţi, prinşi de poliţie, dar iertaţi de păgubit

Cei cinci au vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani şi provin din aceeaşi familie - Stănescu.    

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că cei cinci erau monitorizaţi de poliţie, după furtul înregistrat în data de 28 iulie, la Salcea. În acea zi Poliţia oraşului Salcea a fost sesizată că din locuinţa unui bătrân în vârstă de 94 de ani, din Salcea, a fost furată suma de 1.150 de lei. Din anchetă a rezultat că în ziua respectivă cinci bărbaţi, toţi din Iveşti - Galaţi, i-au vopsit bătrânului acoperişul la casă, contra a 150 de lei. În timp ce s-au plimbat prin locuinţă, profitând şi de vârsta bătrânului, indivizii au sustras din casa acestuia încă 1.150 de lei. Sesizaţi despre furt şi cu o serie de date despre maşina cu care se deplasau cei cinci, poliţiştii au reuşit să dea de suspecţi a doua zi dimineaţă, în cartierul sucevean Burdujeni.

Autorii au recunoscut comiterea faptei, iar întreg prejudiciul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Ulterior, bătrânul a preferat să se împace cu cei cinci, astfel că, aşa cum prevede actualul Cod Penal, cei cinci au scăpat de răspunderea penală.

 

Vârstnicii sunt victimele preferate

Trei dintre cei cinci au fost depistaţi la începutul acestei săptămâni la Cajvana. Chiar dacă acum nu a fost vorba de un furt, poliţiştii cred că aceştia folosesc pretextul vopsirii acoperişurilor de case şi pentru a fura.

„Poliţiştii desfăşoară în mod constant activităţi de prevenire şi informare, persoanele în vârstă fiind cele mai vulnerabile în cazul comiterii unor astfel de infracţiuni. Din păcate, de multe ori acestea preferă să se împace cu infractorii, ceea ce nu înseamnă decât şanse mai mari ca aceştia să facă noi victime”, a declarat subcomisarul Epureanu.

Cel mai important sfat pentru oameni este să nu primească pe proprietăţile lor persoane străine, care le propun diferite târguri aparent avantajoase, şi să informeze autorităţile atunci când observă apariţii de acest gen. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru că au vopsit acoperişul unei case.
 Vizualizări articol: 6453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 4 voturi
Cinci bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru că au vopsit acoperişul unei case3.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Superpolitiistii din 2015 trimis de
(21 aug 2015, 08:43:57
Domnilor polițiști !... prindeți contrabandiștii și evazioniștii din județul Suceava și când ați terminat cu toți marii infractori ai județului faceți dosare penale și la găinari.
Până atunci....la treabă....că iar vă măresc salariile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei