Şcoala de vară „Mâini dibace, minţi agere“, ediţia a IV-a, organizată de Parohia Acoperământul Maicii Domnului din Suceava, în colaborare cu Asociaţia „Mereu Tineri”, a ajuns la final. Tinerii din Parohia Acoperământul Maicii Domnului – Burdujeni, din Suceava, au participat, în perioada 27 iulie - 14 august, la Şcoala de vară „Mâini dibace, minţi agere“, la care activităţile au constat în realizarea de icoane bizantine, obiecte din lemn ornamentate cu sculptură, eşarfe tricotate, cruciuliţe împletite, felicitări şi obiecte din hârtie.
Vernisajul expoziţiei a avut loc sâmbătă, 15 august, în anexa Bisericii Acoperământul Maicii Domnului din cartierul sucevean Burdujeni. Proiectul a fost implementat cu sprijinul Primăriei Suceava, al Consiliului Local Suceava şi al partenerilor (Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă“ Suceava şi Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza“ din Suceava).
Pr. paroh Gheorghe Husarciuc a declarat că „au fost trei săptămâni foarte solicitante pentru noi, organizatorii, dar şi pentru copiii participanţi, al căror interes a depăşit aşteptările noastre. Dincolo de şansa câştigării unui premiu, toţi participanţii, deopotrivă, coordonatori şi cursanţi, suntem nişte câştigători. Ne-a îmbogăţit experienţa întâlnirii. Şi, până la urmă, şcoala de vară a fost pretextul acestor întâlniri“. El a completat că există deja tradiţia organizării şcolilor de vară la parohia unde slujeşte, proiect care a început ca mod de concretizare a dorinţei de a-i strânge pe tineri împreună, într-o încercare de folosire utilă a timpului liber, pentru îmbogăţirea cunoştinţelor și pentru apropierea lor de valorile culturale, religioase și naţionale.
„La început, şcolile noastre de vară aveau un caracter preponderent teoretic. De câțiva ani, deoarece și vârsta medie a celor interesați să participe a scăzut, încercăm să diversificăm cu activități practice. Astfel, dacă anul trecut formatul şcolii de vară s-a îmbogățit cu un atelier de pictură bizantină, anul acesta am adăugat noi ateliere de creație: de sculptură, de quilling, de origami, de croșetat eșarfe, de împletit cruciulițe etc.”, a explicat preotul Gheorghe Husarciuc.
Ca și în anii trecuți, organizatorii au încercat să atragă în realizarea activităților și instituții de învățământ, prin participarea cadrelor didactice, ca și coordonatori, și a elevilor, ca beneficiari. Locul de desfășurare a activităților taberei de vară din acest an a fost anexa Bisericii Acoperământul Maicii Domnului Suceava.