Toate cursurile de apă importante din judeţul Suceava au ajuns la debite extrem de mici, în zona de podiş situaţia fiind realmente dramatică. Conform măsurătorilor realizate la punctele hidrologice ale Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, debitele râurilor principale sunt chiar şi de 5-6 ori mai mici decât mediile multianuale. Şi râurile din zona de munte au debite scăzute, însă nu atât de mult.
În cazul râului Siret, în cele patru puncte în care se fac măsurători, debitele sunt extrem de mici. Astfel, în zona oraşului Siret, debitul măsurat zilele trecute este de 1,91 mc/s, faţă de 12,9 mc/s, debitul mediu multianual în luna august. La Zvoriştea debitul râului Siret este de 2,60 mc/s (faţă de 14,2), la Huţani de 1,12 mc/s (faţă de 15,3), iar la Lespezi - Iaşi de 5,50 mc/s, faţă de 43,6 mc/s, media multianuală.
În cazul râului Suceava, la Brodina debitul măsurat pe 13 august a fost de 1,22 mc/s, faţă de 5,85 mc/s, la Ţibeni de 2,44 mc/s, faţă de 14,3 mc/s, iar la Iţcani de 3,97 mc/s, faţă de media de 20,2 mc/s.
Pe râul Moldova diferenţele sunt tot enorme. Astfel, la punctul de măsurare din Gura Humorului debitul din 13 august a fost de 3,53 mc/s, faţă de 25,6 mc/s. Pe râul Moldoviţa, la Dragoşa, debitul din 13 august a fost de 1,22 mc/s, faţă de media multianuală de 7,36 mc/s.
Pe râurile din zona de munte, debitele sunt la jumătate sau de trei ori mai mici decât valorile multianuale.
Râul Bistriţa, la Cârlibaba de exemplu, înregistrează un debit de 3,02 mc/s, faţă de media multianuală de 6,88 mc/s. Râul Dorna, la Poiana Stampei, are un debit de 1,12 mc/s, faţă de media multianuală de 2,07 mc/s.
Oficialii de la SGA Suceava au precizat că este posibil ca anumite debite să fi ajuns la minime istorice, în acest sens lucrându-se în această perioadă la o analiză pe termen lung privind valorile de debit înregistrate.