Extinderea şantierului din zona Palatului Administrativ Suceava, cu spargerea carosabilului pe strada Libertăţii, înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare în faţa intrării principale, are ca efect închiderea ambelor căi de acces la Instituţia Prefectului. Muncitorii au început de ieri spargerea carosabilului fără ca Primăria Suceava, titulara proiectului, să anunţe măcar ce urmează să se întâmple, cu atât mai puţin să discute cu şefii instituţiilor care îşi au sediul în Palatul Administrativ. Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a reacţionat dur declarând, ieri, că ”nu se va închide nici o intrare la Instituţia Prefectului”. ”Când închid intrarea B, chem poliţia şi jandarmii. Să vină cu soluţii pentru că nu se poate lăsa o singură cale de acces, prin Consiliul Judeţean, într-o clădire în care lucrează şi vin atâţia oameni. Trebuie schimbat planul de prevenire şi stingere a incendiilor, trebuie schimbat sistemul de supraveghere pentru că este o instituţie guvernamentală păzită de jandarmi, la intrarea B este rampa de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Nici măcar nu m-au anunţat ce vor să facă. Mă tratează ca pe un butic?!”, a întrebat revoltat prefectul.
Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la începutul lunii iulie, când au început lucrările de reabilitare şi modernizare a străzii din faţa Palatului şi s-a închis uşa principală.
Termenul de finalizare a investiţiei este luna noiembrie 2015
Constantin Harasim a afirmat că firma Victor Construct, care efectuează lucrările, trebuie să finalizeze amenajările în faţa clădirii şi să redeschidă intrarea A, după care să vină să discute despre închiderea accesului pe intrarea B (lateral stânga). ”Dacă îmi închid intrarea B acum, închid Instituţia Prefectului! O societate de construcţii nu are competenţă să-şi rezolve problemele şi opreşte accesul la o instituţie a statului. Ăsta este tupeu maxim”, a mai spus prefectul.
Reabilitarea zonei din jurul Palatului Administrativ este efectuată de firma Victor Construct Botoşani. Organizarea de şantier a început în data de 30 iunie a.c., din faţa instituţiei. Perimetrul urmează să fie amenajat în ton cu esplanada Casei Culturii, respectiv cu granit de aceeaşi culoare, importat din China. De asemenea, vor fi schimbaţi şi stâlpii de iluminat public. Finanţarea lucrărilor se face din Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi se ridică la trei milioane de lei. Termenul de finalizare a lucrărilor din faţa clădirii a fost anunţat ca fiind luna septembrie, iar a întregii investiţii - în noiembrie.