Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 aug 2015 - Anul XX, nr. 179 (5991)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Maraton chirurgical

Șapte pacienţi cu afecţiuni rare, operaţi de profesorul Aydin Yücetürk şi de medicii ortopezi de la Spitalul de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi copii şi cinci adulţi cu probleme ortopedice rare au fost operaţi, luni, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, de o echipă formată din medici ortopezi din spital, împreună cu prof. dr. Aydin Yücetürk, de la renumita clinică Acibadem din Istambul. Cazurile au fost prezentate pe scurt, ieri, într-o conferinţă de presă, la care au participat prof. Yücetürk, şefii de secţie de la Chirurgie Infantilă şi Ortopedie, dr. Florin Filip şi dr. Răzvan Bandac, managerul spitalului, Vasile Rîmbu, şi directorul medical, dr. Tiberius Brădăţan, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, reprezentanta WorldMed, Daniela Macovei, dr. Cristian Irimie.

Profesorul Aydin Yücetürk a declarat că este foarte mulţumit de operaţiile de luni şi a apreciat calitatea pregătirii doctorilor suceveni cu care a lucrat, precum şi dotarea spitalului. ”M-am simţit ca în sala de operaţii de acasă. Sunt încântat de condiţiile de spitalizare oferite aici pacienţilor. Postoperator, evoluţia celor pe care i-am operat este foarte bună, unii au fost deja externaţi”, a declarat medicul turc.

Copiii care au fost operaţi sunt în vârstă de 5, respectiv 13 ani. Unul avea o fractură la şold veche de 18 luni şi neglijată, celălalt suferea de o malformaţie congenitală şi a avut nevoie de o operaţie de alungire a membrelor inferioare, după cum a spus dr. Filip.

Adulţii selectaţi pentru operaţie au fost cu malformaţii dobândite sau cu formaţiuni tumorale la mâini. Dr. Bandac, şeful secţiei Ortopedie, a declarat că intervenţiile chirurgicale au fost ”după ultimele standarde de calitate, atât ca materiale, cât şi ca tehnică” şi a mulţumit echipei manageriale pentru eforturile depuse pentru dotarea spitalului şi pentru organizarea care a făcut ca totul să se desfăşoare ca la carte. Trei dintre pacienţi au fost deja externaţi, ceilalţi urmează să plece acasă în următoarele 3-5 zile.

 

Trebuiau să opereze un pacient şi până la urmă au fost şapte

Ieri, medicul turc şi colegii săi români au consultat alţi 15 pacienţi, copii şi adulţi, selectaţi de asemenea dintre persoanele cu afecţiuni mai rare sau greu de tratat.

Atât managerul spitalului, cât şi preşedintele administraţiei judeţene, sub tutela căreia funcţionează Spitalul de Urgenţă, precum şi reprezentanta WorldMed, Daniela Macovei, au subliniat în mod special ”generozitatea şi răbdarea” profesorului Aydin Yücetürk, care deşi avea convenită o singură intervenţie prin protocolul de colaborare, a operat alături de români toţi cei şapte pacienţi. Practic, profesorul ar fi trebuit să selecteze unul dintre cei şapte, dar până la urmă echipa a rămas în sală 10 ore şi i-a operat pe toţi.

”Am lăsat la latitudinea profesorului să aleagă pe cine va opera, dar am văzut că şi-au dat mâna toţi medicii şi au spus că, deşi va fi un maraton, îi vor opera pe toţi”, a spus Daniela Macovei.

”Mă bucur că suntem comparabili, ca resurse umane şi materiale, cu clinicile la cele mai înalte standarde din Turcia şi asta ne face să fim încrezători că spitalul nostru se bucură de succes şi adresabilitate. Țintim la un spital emblemă în nordul Moldovei”, a arătat şi preşedintele Nechifor.

Intervenţiile chirurgicale de luni s-au derulat în cadrul ”Programului de cooperare internaţională pentru bune practici medicale”. În acest proiect sunt angrenaţi patru parteneri – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Acibadem Hospitals Group Turcia, Acibadem University Turcia şi WorldMed International Services România.

Parteneriatul a fost propus de WorldMed, cu scopul de a contribui la formarea şi perfecţionarea corpului medical de la spitalul din Suceava, la diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al patologiilor cu grad sever de dificultate şi la realizarea de tratamente chirurgicale inovative în echipe medicale mixte româno-turce.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șapte pacienţi cu afecţiuni rare, operaţi de profesorul Aydin Yücetürk şi de medicii ortopezi de la Spitalul de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Șapte pacienţi cu afecţiuni rare, operaţi de profesorul Aydin Yücetürk şi de medicii ortopezi de la Spitalul de Urgenţă Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei