Mai mulţi elevi de la Palatul Copiilor Suceava au participat luna trecută la concursuri naţionale şi judeţene, de la care s-au întors cu premii importante. La Olimpiada de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale, etapa naţională, desfăşurată la Muzeul Astra din Sibiu, din echipa reprezentativă a judeţului Suceava a făcut parte şi elevul Nicolae Titus Ungureanu, de la Cercul de Pictură al Palatului Copiilor Suceava, coordonat de prof. Petronela Rusu, care a reuşit să obţină Locul I la secţiunea Icoane pe sticlă. Copii de la Palatul Copiilor au participat şi la Concursul Naţional de Navomodele 2015 şi la Concursul Naţional „Marele Premiu al Palatului Naţional al Copiilor”, ambele desfăşurate în oraşul Amara, la care au concurat 50 de copii din ţară, la probele de evoluţie, machete şi viteză.
Prof. Cristina Maxim, coordonatoarea Cercului de Navomodele de la Palatul Copiilor Suceava, s-a prezentat la aceste concursuri cu un grup format din opt copii care au demonstrat pricepere şi îndemânare în mânuirea navomodelelor, obţinând premii care au răsplătit munca echipei.
În perioada 14-18 iulie, la Satu Mare s-a desfăşurat un concurs naţional de informatică, la care au participat 60 de elevi din 12 judeţe. Suceava a fost reprezentată de patru elevi de la cercurile de Informatică şi Operare şi Programare pe Calculator, coordonaţi de profesorii Liviu Pînzaru şi Ştefania Şoiman. Cei patru elevi suceveni au participat la probele de Programare şi Office, adăugându-şi în palmares premii binemeritate.
Competiţii culinare
Directoarea Palatului Copiilor Suceava, profesoara Biatrice - Liliana Choleva, coordonatoarea Cercului de Karting, ne-a spus că şi echipajul cercului pe care îl coordonează a participat luna trecută la cea de a IV-a etapă a Campionatului Naţional de Karting Şcolar, organizat de Clubul Copiilor Carei, desfăşurat pe pista Skat Kart din Tg. Secuiesc. „A fost una dintre cele mai încărcate etape din acest campionat, numărul participanţilor, numai la categoria bambini, dublându-se faţă de etapele anterioare”, a completat prof. Biatrice Choleva, care a aliniat la startul competiţiei un echipaj format din opt concurenţi, care a reuşit să acumuleze puncte valoroase în clasamentul general.
Pe lângă activităţile competiţionale desfăşurate în luna iulie, şefa Palatului Copiilor Suceava ne-a mai spus că au avut loc şi o serie de activităţi educativ-distractive, cum ar fi concursul de şah desfăşurat la Iulius Mall Suceava, organizat sub îndrumarea profesorilor Marian Culapov şi Liviu Pînzaru, unde participanţii au primit diplome, medalii şi cupe.
„La restaurantul Passa Tempo am organizat o activitate foarte distractivă pentru copii. Cei prezenţi au învăţat care sunt regulile şi cum trebuie organizată activitatea într-o bucătărie, care este locul corect al farfuriilor, tacâmurilor şi paharelor pe masă, dar şi ce conţin şi cum se fac cele mai tradiţionale bucate, cum ar fi sărmăluţele din Bucovina. Campionatul de tăiţei a fost o altă lecţie culinară pentru copiii participanţi, ei învăţând cum se frământă coca pentru tăiţei, cum se întinde foaia şi cum se taie până să ajungă în supa gustoasă pe care o prepară mama acasă. La cele două activităţi, Clovnul Bobo a fost prezent, antrenând şi înveselind copiii, povestindu-le din experienţa şi năzbâtiile copilăriei lui”, ne-a mai comunicat profesoara Biatrice - Liliana Choleva.