luni, 3 aug 2015 - Anul XX, nr. 177 (5989)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finalul admiterii din vară

Cu ce medii au fost admişi viitorii boboci ai Universităţii din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

1.478 de candidaţi vor fi, din toamnă, boboci ai Universităţii  Ştefan cel Mare” Suceava (USV), aceştia fiind admişi la unul dintre programele de studii de licenţă ale instituţiei. Cifra este uşor mai mare comparativ cu cea din vara lui 2014, când 1.248 de candidaţi s-au înscris şi ulterior s-au înmatriculat la USV.

 

Candidaţii au prins un loc la buget chiar şi cu medii de 5

Trei candidaţi au fost admişi la Universitatea „Ştefan cel Mare” cu media 10 – doi la Silvicultură şi unul la Drept.

Una dintre cele mai vânate facultăţi din cadrul USV a fost Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, aceasta completându-şi integral atât locurile cu taxă, cât şi cele bugetate. Ca urmare a cererii ridicate, şi mediile de admitere au fost pe măsură. Admişii pe locurile bugetate au avut medii între 8,40 şi 9,59.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, medii mari de admitere, la buget, au fost la specializările Drept (de la 9,16 la 10), Contabilitate (de la 8,74 la 9,52), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (de la 8,18 la 9,68). Medii mici au fost la programul Afaceri internaţionale, unde cu media 5,82 a fost ocupat un loc bugetat. Toate specializările facultăţii menţionate şi-au completat locurile bugetate, pentru sesiunea din toamnă reportându-se doar locuri cu taxă.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, adresabilitate ridicată a fost pentru specializarea Calculatoare, cu 116 de candidaţi admişi, mediile candidaţilor bugetaţi fiind între 8,60 şi 9,84. La toate programele facultăţii, cu excepţia specializării Inginerie economică în domeniul electric, s-au completat locurile subvenţionate de la bugetul de stat.

De cealaltă parte, la o serie de specializări care au înregistrat o cerere mai scăzută au fost candidaţi care au intrat şi cu medii de 5 pe un loc subvenţionat. De exemplu, la Facultatea de Inginerie Mecanică, la programul Tehnologia Construcţiilor de Maşini – TCM, media ultimului admis la buget a fost 5, iar la specializarea Inginerie economică în domeniul mecanic media ultimului admis la buget a fost de 5,22. După prima etapă de admitere, toate specializările Facultăţii de Mecanică au rămas cu locuri bugetate neocupate.

La Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, ultimele medii de admitere pentru locurile bugetate au fost mici, zeci de candidaţi fiind înmatriculaţi pe un loc fără taxă cu medii între 5 şi 6. La specializarea Franceză – Spaniolă/ Italiană mediile de admitere au fost între 5,50 şi 9,36, la Ucraineană – Franceză/ Engleză/ Română candidaţii au fost admişi cu medii între 5,71 şi 8,28, la specializarea Română – O limbă modernă franceză/ germană/ spaniolă/ italiană mediile au fost între 5,54 şi 9,5, iar la Comunicare şi relaţii publice între 7,09 şi 9,48.

La Facultatea de Silvicultură, specializarea Silvicultură, cei 58 de admişi la buget au avut medii între 7,47 şi 10, iar la Ecologia şi protecţia mediului – între 6 şi 9,35.

La Facultatea de Istorie şi Geografie, au rămas locuri libere în urma înmatriculărilor la specializările Geografia mediului, Geografie, Geografia turismului, Ştiinţe politice şi Istorie. Cele mai mici ultime medii de admitere pe un loc bugetat au fost de 5,70, la Geografia mediului, şi 5,92 la Ştiinţe politice. Cea mai mare medie de admitere a fost de 9,80 la Asistenţă socială, specializarea cea mai căutată din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie.

La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cea mai mică medie de admitere pe un loc bugetat a fost de 5,43 la Nutriţie şi dietetică, iar cea mai mare medie a fost de 9,15 la Educaţie fizică şi sportivă, specializarea cu cei mai mulţi candidaţi înscrişi.

La Facultatea de Inginerie Alimentară, cea mai mare medie de admitere a fost de 9,93 la Controlul şi expertiza produselor alimentare, iar cea mai mică medie pe un loc bugetat a fost de 6,30, la specializarea Ingineria produselor alimentare.

 

Aproape 900 de admişi la programele de licenţă, învăţământ la distanţă, şi masterat

La programele de masterat ale Universităţii din Suceava au fost admişi 658 de candidaţi, faţă de 709 în 2014. La programul în limba engleză Planning of new tourism products and destination management, nou înfiinţat din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, au fost admişi 13 candidaţi, dintre care doi cu media 10.

Totodată, la programele de licenţă, învăţământ la distanţă, au fost admişi 224 de candidaţi, cei mai mulţi optând pentru Silvicultură, Contabilitate şi Administrarea afacerilor.

 

Sesiunea de admitere din toamnă, din 7 septembrie

Locurile rămase libere în urma primei sesiuni de admitere vor fi propuse pentru concursul de admitere din toamnă, care se va desfăşura în perioada 7-18 septembrie.

Sesiunea din toamnă se va desfășura conform următorului calendar: înscriere: 7-11 septembrie, desfăşurarea probelor: 14 septembrie, afișarea rezultatelor: 11-14 septembrie, depunerea contestațiilor: 15 septembrie, afișarea rezultatelor contestațiilor: 15 septembrie, sesiunea de înmatriculări: 14-18 septembrie, afișarea rezultatelor finale: 18 septembrie.  Date suplimentare cu privirea la admiterea de la USV sunt făcute publice pe website-ul universităţii  http://www.usv.ro/admitere/

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce medii au fost admişi viitorii boboci ai Universităţii din Suceava.
 Vizualizări articol: 3518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cu ce medii au fost admişi viitorii boboci ai Universităţii din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Canapele pentru ceaiul de la ora 5 (rețetele lui Bacalbașa) Cu ceva vreme în urmă, era de bon-ton să primești musafiri la ceai, in amiezile parfumate (și toride) de vară. Uite, o dupa-amiaza de iulie, ca aceasta, de acum, în gradina casei, sub perdeaua de glicină ori de mâna-maicii-domnului... Citeşte