Un fost profesor de limba şi literatura română de la Colegiul „Ştefan cel Mare”, care a schimbat catedra cu un loc de muncă în Ministerul Public, ca procuror, a fost delegat recent să conducă Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.
Dragoş Bujorean (40 de ani) este licenţiat în cadrul a două facultăţi, Litere, la Universitatea Suceava, şi Drept, la Universitatea Bucureşti, iar în 2010 a absolvit Institutul Naţional de Magistratură, începându-şi cariera de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani.
Dosare grele instrumentate de procurorul Bujorean
Procurorul Bujorean a reuşit să facă vâlvă la Botoşani, preluând un dosar cu cel mai mediatizat caz de tâlhărie din judeţul vecin (cu prejudiciu de 37.000 de euro), dosar în care, aşa cum scria presa botoşăneană, s-a lăsat cu „reţineri, arestări, percheziţii, interceptări telefonice, audieri la miezul nopţii, acţiuni sâmbăta şi duminica, amendarea unora dintre cei mai cunoscuţi avocaţi, dar şi impunerea unor interdicţii care au vizat indirect câteva din cele mai importante persoane din Botoşani, de la primar şi parlamentari, la şefii poliţiei şi unii judecători” (www.botosaneanul.ro). Finalitatea acelui dosar s-a văzut în instanţă, unde toţi inculpaţii trimişi în judecată au fost condamnaţi.
Din ianuarie 2012, procurorul Dragoş Bujorean a venit să lucreze la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava.
A fost procuror de caz, de exemplu, şi în dosarul intoxicării colective de la „Casa Aristocrat” (din februarie 2009, cu 17 victime, din care una decedată), anul acesta, în februarie, după aproape şase ani de anchetă, dispunând trimiterea în judecată a 11 inculpaţi (nouă persoane şi două societăţi comerciale).
Dragoş Bujorean are în lucru în prezent şi dosarul „fabricii de avocaţi Bota”, avocaţi care, în opinia lui, au intrat ani de zile ilegal în sălile de judecată. Dosarul în cauză se află în faza de întocmire a rechizitoriului, cu 22 de inculpaţi şi 3.000 de făptuitori, avocaţi ai Barourilor Bota din toată ţara, acuzaţi de procurorul Bujorean că au îmbrăcat ilegal roba de avocat.
Delegat la conducerea parchetului de Procurorul General al României
Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, Mariana Greţcan, şi-a terminat la mijlocul acestei luni mandatul de conducere, între timp câştigând concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia similară de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.
În aceste condiţii, începând cu 15 iulie a.c., din dispoziţia Procurorului General al României, procurorul Dragoş Bujorean a fost delegat în fruntea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, mandatul său fiind pentru următoarele şase luni, cu posibilitate de reînnoire.
Dragoş Bujorean a preluat conducerea unei unități de parchet cu procurori sub limita prevăzută (7 din 11 posturi de procurori) şi cu un volum foarte mare de muncă. Numai în prima jumătate a acestui an, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-au înregistrat 3.400 de dosare.
(30 iul 2015, 14:28:09
Apăi, îi ghini ca să fie ș-un profesor de limba și literatura română printre Membrii Uniunii Scriitorilor Ratați din Ministerul Public.
Prima la mânuță că așa o să-nvețe duomnii și duoamnele prosecutori că „proces-verbal” se scrie cu cratimă (aia de la mamica lor despre care cântau Sector7 & Cream), sau să deslușească meșteșugurile ortografiei cu sămne de punctuație, majuscule, minuscule etcaetera.
Adicătelea cam tăt ce ieste buchisit în DOOM2, nu de alta dar amu', când ieste nevoit omulețul să citească câte o hârțoagă redactată în Parchete, trebe să înfulece o doză strașnică de sedative ca să nu se ienerveze și să-și pună un clempuș pe nas să nu inspire duhoarea fetită a incredibilului semianalfabetism și a crâncenei inculturi ce domnește în Ministerul Pu*lic.
Apoi, poate realizează dom' profesor-prosecutor de conjunctură câte o școală de vară, în fiștecare vacanță a magistraților, ca să le predeie la aiștea genurile și speciile literare, să-i familiarizeze cu principalele elemente de stilistică literară, să le prezinte care-s mijloacele artistice de exprimare, ce-s alea figuri de stil, ce-i aia o marcă stilistică și tot așa mai la vale.
Scopul acestei activități extraprofesionale fiind realizarea dezideratului de depășire a Statutului de Scriitor ffără Har, membru al Uniunii Scriitorilor Ratați din Ministerul Pu*blic, arhicunoscut fiind că cele mai uimitoare romane din genul science-fiction, actualmente, au drept autori acești jalnici emuli și iepigoni ai pășunismului judiciar post-modernist.