Campania de sprijin pentru un om al străzii din municipiul Suceava, Viorel Condrea, demarată de Monitorul de Suceava în urmă cu aproximativ o săptămână s-a încheiat cu succes. Datorită a două donaţii a câte 500 de euro fiecare făcute de doi dintre prietenii noştri, a putut fi achiziţionată o proteză bipolară corespunzătoare vârstei şi stării medicale a pacientului, internat acum circa 10 zile cu fractură de şold.
Ieri dimineaţă, Viorel Condrea a fost operat în Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi, potrivit medicului de caz, dr. Marius Grămadă, intervenţia chirurgicală prin care a fost montată proteza de şold a decurs bine.
Pacientul trebuie să meargă în cârje în următoarele şase săptămâni pentru că nu are voie să se sprijine pe piciorul operat, dar după aceea, dacă nu apar complicaţii, va putea să meargă normal şi să-şi reia activitatea. El va mai avea nevoie de ajutor pentru schimbarea pansamentelor, până i se vor scoate firele de sutură, deoarece din spital va fi externat în aproximativ cinci zile. Durata de viaţă a protezei care i-a fost montată lui Viorel Condrea este de cel puţin 20 de ani.
Mulţumiri publice tuturor celor care au sprijinit campania de ajutorare a unui om fără adăpost
După operaţie, Viorel Condrea a transmis mulţumiri tuturor celor care l-au ajutat şi i-au oferit şansa de a putea munci în continuare pentru a se întreţine.
Este vorba despre cei doi prieteni ai noştri din străinătate, care au donat câte 500 de euro pentru cumpărarea protezei, de un antrenor de la un club sportiv din Suceava, care a donat suma de 360 de lei, de conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială din Primăria Suceava, care s-a ocupat de toate procedurile necesare pentru integrarea lui Viorel Condrea în sistemul de asistenţă socială din data de 1 august, de o tânără suceveancă de 24 de ani, care s-a implicat voluntar în campanie şi, nu în ultimul rând, de echipa medicală de la secţia Ortopedie din Spitalul de Urgenţă.
Aceasta este formată din: medicul de caz, dr. Marius Grămadă, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, experienţă profesională de 7 ani, stagii în Belgia; şeful de secţie, dr. Răzvan Bandac, medic primar, doctor în ştiinţe medicale, experienţă profesională 16 ani; dr. Marius Macovei, medic primar, experienţă profesională 6 ani; dr. Iuliana Hău, medic primar, experienţă profesională 17 ani; dr. Radu Timofeiov, medic primar, stagii în Austria, experienţă profesională 22 de ani; dr. Sorin Petraşuc, medic primar, stagii în Franţa, experienţă profesională 9 ani; dr. Ciprian Puha, medic specialist, experienţă profesională 4 ani; dr. Loredana Lazăr, medic specialist, stagii în Belgia, experienţă profesională 4 ani; dr. Codrin Grunichevici, medic primar, experienţă profesională 17 ani.
”Ortopedia şi Neurochirurgia sunt copiii răsfăţaţi ai spitalului. Sălile lor de operaţie sunt la cele mai înalte standarde, echipa de medici implementează tehnici chirurgicale noi, performanţa a crescut şi creşte continuu”, ne-a declarat managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu.
Printre beneficiarii serviciilor medicale oferite de spital este şi Viorel Condrea, ajuns om al străzii printr-un concurs nefericit de împrejurări, dar căruia viaţa i-a mai oferit o şansă. ”Le mulţumesc şi le sunt recunoscător celor care m-au ajutat. Sunt profund impresionat. Nu am cuvinte să exprim tot ceea ce simt pentru ei”, ne-a declarat Viorel Condrea, după operaţie.
Cei care doresc să îl ajute pentru perioada postoperatorie îl pot contacta direct la spital.