Poliţia oraşului Broşteni, care are în aria de acoperire şase sate şi comuna vecină Crucea, a ajuns mai rău decât majoritatea posturilor comunale din judeţ, având în momentul de faţă doar doi lucrători, doi subofiţeri care asigură permanenţa într-un ritm infernal, câte 24 de ore fiecare. S-a ajuns în această situaţie critică după ce comandantul poliţiei, comisarul-şef Ion Bogea, a ieşit la pensie din data de 15 iulie, astfel că la poliţia orăşenească au mai rămas trei oameni. Cum unul avea programat în această perioadă concediu de mai multă vreme, la Poliţia Broşteni se lucrează de aproape două săptămâni în doar doi oameni.
Cei doi subofiţeri care mai lucrează la Poliţia Broşteni au de răspuns la intervenţii de urgenţă, de participat la acţiuni de control programate, dar şi de lucrat la dosare vechi, la care au termene de finalizare a cercetărilor.
În acest an, pe raza localităţii s-au înregistrat nu mai puţin de patru accidente rutiere mortale, ultimul chiar săptămâna trecută, când o maşină scăpată de sub control a plonjat de pe DN 17B în râul Bistriţa. În mod normal o poliţie orăşenească trebuie să aibă şi compartiment rutier, însă în situaţia de la Broşteni nici nu poate fi vorba de aşa ceva. Pentru ca problemele să fie probleme până la capăt, cele mai apropiate echipaje rutiere pot veni tocmai de la Vatra Dornei, adică de la aproximativ 50 de kilometri. În aceste condiţii, la Broşteni este greu de vorbit de acţiuni eficiente de prevenire a accidentelor rutiere.
După pensionarea comisarului-şef Ion Bogea, comanda Poliţiei oraşului Broşteni a fost preluată, interimar, de agentul Cristian Zancu.
Comanda Poliţiei din Broşteni trebuia asigurată în mod normal de un ofiţer, însă cum acesta nu există, s-a apelat la unul dintre agenţii care sunt la serviciu în această perioadă.
Zona Broşteni, „cenuşăreasa” judeţului în ceea ce priveşte situaţiile de urgenţă
Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava ne-a transmis că situaţia de la Broşteni este într-adevăr una problematică şi s-au făcut deja demersuri pentru ca un tânăr ofiţer din promoţia 2015 să fie repartizat la Poliţia oraşului Broşteni. Ofiţerul ar urma să fie încadrat la poliţia din Broşteni de luna viitoare. La o dată la care urmează a fi stabilită, va fi organizat şi un concurs, pentru ocuparea postului de comandant al Poliţiei oraşului Broşteni.
Conducerea IPJ a mai transmis că zona Broşteni nu a pus probleme deosebite în ceea ce priveşte infracţionalitatea, exceptând accidentele rutiere mortale din acest an.
Cert este că deocamdată Broşteniul şi localităţile din jur sunt cele mai izolate din judeţ, atât din cauza lipsei unui punct de intervenţie al ISU pentru situaţii de urgenţă (incendii, probleme medicale grave), dar şi din cauza efectivelor de poliţie foarte subţiri.