La Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică Sasca Mică va fi amenajat un atelier de mobilă şi tâmplărie pentru persoanele cu dizabilităţi. Atelierul va fi dotat printr-un proiect cu finanţare europeană, „Social Economy 4 All”, parteneri în implementarea acestuia fiind comuna Cornu Luncii, Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Fundația ECOTOP Oradea și Asociația KULT-ART Suceava. Primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, a declarat în cursul zilei de ieri că la atelierul de tâmplărie şi mobilă din Sasca Mică urmează să fie angajate şase persoane cu dizabilităţi. De precizat că în cadrul acestui proiect, în perioada 21 – 25 iulie a.c. a avut loc o primă vizită de studiu în oraşul Linz din Austria, acolo unde reprezentanţii tuturor partenerilor din proiect au vizitat mai multe structuri de economie socială cu activități în prelucrarea lemnului, sticlei și lânii. Potrivit managerului de proiect, Niculina Doina Daneliuc, scopul vizitei în Austria a fost acela de a prelua modelul austriac de funcţionare a acestor centre şi de angajare a persoanelor defavorizate, femei, șomeri, persoane cu dizabilități sau imigranți.
Pe lângă atelierul de tâmplărie de la Sasca Mică, tot în cadrul acestui proiect, în comuna Dărnăneşti a fost deschisă Cooperativa Kult Art, care are ca obiect de activitate prelucrarea sticlei prin fuziune.
După vizita în Austria, primarul din Cornu Luncii, Gheorghe Fron, s-a declarat impresionat de modul în care funcţionează centrele de economie pe care le-a vizitat, în care lucrează atât imigranţi, inclusiv din România, cât şi persoane defavorizate. Fron a precizat că în perioada următoare, la atelierul de tâmplărie de la Sasca Mică vor fi achiziţionate utilajele necesare pentru producţie, iar viitoarea producţie de mobilă va fi destinată vânzării.