Sucevencele Tatiana Şoldănescu şi Cezara Ioana Rusu vor lucra, timp de două luni, în Guvernul României, alături de funcţionarii din administraţia publică centrală.
Tinerele se numără printre cei 300 de studenţi care au fost riguros selectaţi să participe la stagiul de practică iniţiat de Guvernul României, în prima etapă 3.500 de tineri din ţară înscriindu-se pentru a face parte din program.
Cei acceptaţi vor avea posibilitatea să activeze în administraţia centrală, să aplice cunoştinţele dobândite în cursul studiilor din liceu şi facultate, având posibilitatea de a contribui cu idei şi propuneri.
Cezara Ioana Rusu va activa în cadrul Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Departamentul de comerţ extern şi relaţii economice internaţionale.
Cezara este absolventă a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar în prezent studiază la King's College London, specializarea Studii Europene. Este în anul IV de studiu, în anul III studiind la „Sciences Po” din Paris.
Tatiana Şoldănescu a absolvit tot Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, iar în prezent este studentă în anul II în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti.
Tinerele stagiare au trecut prin trei probe de concurs: evaluarea dosarelor, testul grilă de aptitudini şi proba de interviu, selecţia candidaturilor fiind realizată de o comisie mixtă alcătuită din reprezentanţi ai Guvernului şi absolvenţi ai programului din anii anteriori.
În cele două luni de stagiu, cele două tinere vor avea acelaşi program de lucru ca angajaţii instituţiei în care vor fi repartizaţi, cu amendamentul programului scurt (ora 14.00) în zilele de vineri.
Ediţia din acest an este prima din istoria programului în care stagiarii vor fi remuneraţi. Suma pe care aceştia o vor primi este de 450 lei la finalul fiecăreia dintre cele două luni.
Pe durata celor două luni de desfăşurare a programului, cei 300 de tineri vor participa la activităţile desfăşurate în cadrul Cancelariei primului-ministru şi Secretariatului General al Guvernului, în ministerele şi departamentele conduse de miniştri şi miniştri delegaţi, precum şi în instituţiile publice din subordinea acestora.
Potrivit iniţiatorilor, programul de la Palatul Victoria urmăreşte dobândirea de experienţă şi cunoştinţe practice de către tineri, precum şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a procesului de guvernare şi cultivarea spiritului civic al tinerilor cu potenţial pentru motivarea acestora în a se desăvârşi profesional în România.
De cealaltă parte, beneficiul administraţiei ca urmare a organizării acestui program derivă din inovaţia şi energia tinerilor, elemente ce au potenţialul de a îmbunătăţi eficienţa activităţii administraţiei.
(28 iul 2015, 12:10:10
daca te informai corect , mai vedeai ca la Intership guvern mai este un
student - Damian Serban, fost elev al Colegiului Nicu Gane Falticeni , student la
ASE Bucuresti - Resurse Umane . Lucreaza la Direcția Servicii Online și Design al
Guvernului Romaniei si lucreaza chiar la Guvernul Romaniei.
intrebare : nu l-ai mentionat deoarece nu te-ai informat corect sau nu l-ai
mentionat pentru ca studiaza in Romania ?