Municipalitatea suceveană vrea să se numere printre cei care îşi vor împărţi bunurile ce rămân în urma falimentului Termica. Drept urmare, s-a înscris la masa credală, pentru a recupera datorii de peste 13 milioane de lei, după cum a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
„Primăria Suceava s-a adresat Tribunalului Suceava, secţia civilă şi deja suntem prinşi în tabelul provizoriu al creanţelor de la Termica SA cu suma de 13.363.675 de lei. Suma respectivă provine din două gajări făcute de municipalitate pentru Termica – 4.019.376 de lei sumele gajate de Primăria Suceava către E.ON Gaz, din care am plătit deja 3 milioane de lei, precum şi 9.344.299 lei, sumă pe care administraţia locală a gajat-o la ACET pentru consumul de apă din 2012 – 2013”, a explicat edilul sucevean.
Intrarea municipalităţii în rândul creditorilor Termica îi va permite să ia parte la deciziile care se iau în privinţa funcţionării societăţii şi a gestionării bunurilor mobile şi imobile ale acesteia.
„Chiar de Termica este o societate a Consiliului Local, astăzi nu avem nici o posibilitate de intervenţie acolo. În măsura în care suntem şi noi înscrişi la masa credală, vom avea un cuvânt de spus în luarea deciziilor”, consideră Ion Lungu, care se aşteaptă ca unii să fie deranjaţi de acest nou statut şi să încerce să blocheze aceste demersuri.
(23 iul 2015, 21:01:13
Nu numai ca primaria Suceava detine fara temei cele 155,45 hectare de teren de la Termica, incusiv terenurile de sub cladiri, dupa cum afirma administratorii judiciari de la Termica, dar primaria a si vandut deja din aceasta suprafata aproximativ 6 hectare, la un pret mult subevaluat, „cu dedicatie” firmei private Adrem Invest care a construit in curtea Termica pe acel teren actuala centrala Bioenergy, „bijuteria” edilului, firma Adrem Invest trezindu-se cu toate facilitatile ca picate din cer: racord la statia electrica de inalta tensiune, racord la conductele magistralele de termoficare, racord la conducta magistrala de gaz metan, cai de acces, racord de apa potabila, apa dedurizata, apa pentru stins incendiu, canalizare, cale ferata, drum de acces, etc...Pana si directorul lucrator de la Termica impreuna cu alti lucratori au trecut la firma privata, Bioenergy... De ce nu a dorit aceasta firma privata sa cumpere alt teren in apropiere, decat cel din incinta Termica? Raspunsul este foarte simplu: pentru a beneficia pe gratis de facilitatile de mai sus, pentru a detine monopolul si a se distruge cu buna stiinta un obiectiv strategic foarte important cu OAMENI DE O INALTA COMPETENTA PROFESIONALA SI MORALA de la Termica, unii dintre ei DOCTORI IN ENERGETICA, toate acestea cu concursul primariei, a consiliului local si a celor din conducera Termica. Acesta da tun imobiliar, in timp ce sistemul de termoficare al Sucevei este intr-o situatie incerta si locuitorii racordati la sistemul centralizat, dar si ceilalti locuitori ai Sucevei tot mai ingrijorati si indignati.