Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, şi liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan, au participat duminică, alături de primarul liberal al municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, la evenimentele din cadrul Festivalului Internaţional „Întâlniri Bucovinene”. Alături de cei doi lideri ai PNL au mai fost prezenţi la eveniment şi viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, copreşedintele Organizaţiei Municipale Suceava Marius Zmău, precum şi zeci de primari liberali din judeţul Suceava. Festivalul Internaţional „Întâlniri Bucovinene” a avut loc de vineri până ieri, la Câmpulung Moldovenesc, fiind considerat cel mai mare festival de folclor din Europa. La festival au participat, pentru a susţine spectacole, formaţii din România, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Republica Moldova.
În cursul zilei de ieri, atât Gheorghe Flutur, cât şi Ioan Balan au avut discuţii cu delegaţii veniţi din străinătate, dar şi cu grupurile folclorice din judeţul Suceava, şi au asistat la spectacolele care au avut loc pe scena din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc.
Ieri, în ultima zi de festival, au avut loc spectacolele din cadrul concursului judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, dar şi cele susţinute de ansamblurile din Polonia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova. Seara s-a desfășurat ultima parte a concursului „Comori de suflet românesc”, Festivalul „Întâlniri Bucovinene” încheindu-se cu recitalul extraordinar susţinut de Ana Ilca Mureşan. La concursul „Comori de suflet românesc” au participat 58 de grupuri folclorice din întreg județul Suceava, fiind cea mai importantă manifestare de promovare a folclorului muzical geografic din judeţ.
Trebuie spus că prin numărul de participanţi din România, Polonia, Ucraina, Republica Moldova şi Ungaria, Festivalul „Întâlniri Bucovinene” nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic unic în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între autorităţile locale din cele cinci ţări europene. De asemenea, festivalul reprezintă un prilej de înlesnire a cunoaşterii reciproce, a înţelegerii culturii bucovinenilor, a istoriei, a colaborării regionale şi internaţionale, prin păstrarea propriei identităţi culturale şi naţionale. Prima ediţie a fost organizată în anul 1990, în Polonia, în localitatea Jastrowie, sub denumirea de „Festival de folclor al polonezilor originari din Bucovina”.