Parada folclorică a fost cel mai așteptat și cel mai spectaculos moment al debutului Festivalului internațional ”Întâlniri bucovinene”. Manifestarea, etapă românească a unui amplu festival internațional itinerant ajuns la ediția a XXVI-a, se derulează în perioada 17-19 iulie, în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, și este organizată de Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Câmpulung Moldovenesc şi Centrul Cultural ”Bucovina” Suceava. Evenimentul reunește participanți din România, Polonia, Ucraina, Ungaria şi Republica Moldova.
Parada formațiilor folclorice participante are loc la fiecare ediție și se desfășoară pe porțiunea din DN 17 ce traversează localitatea, între zona stadionului și platoul central. Nu este o simplă etalare a costumelor populare, pentru că fiecare formație din alaiul multicolor cântă și dansează în stradă, apoi în fața oficialilor prezenți. La ediția din acest an, cele mai aplaudate momente ale paradei au fost piramida umană etalată de dansatorii ansamblului ”Ceremshina” din Ucraina și apariția micilor membri ce au deschis alaiul ”Buciumașilor” din Câmpulung Moldovenesc.
Pentru cei ce nu au dorit să asiste la paradă au fost disponibile alte atracții, între care un mic târg de produse artizanale amenajat în zona parcului. Și la această ediție obiectele folclorice autentice au fost amestecate printre tarabe cu mărunțișuri fără valoare culturală. O bundiță putea fi cumpărată cu 2.200-2.800 de lei, o catrință costa 3.00 de lei, iar o cămașă cusută cu mărgele a fost oferită cu 1.000 de lei. Ofertă foarte bogată la micul târg a fost în materie de opinci, care costau 35-500 de lei perechea, și ii cusute manual, care costau între 100 și 550 de lei, în funcție de mărime și de model.
La deschiderea festivalului au asistat parlamentari, oficiali locali și câteva mii de localnici și turiști.