Ediţia de anul acesta a Festivalului Întâlniri Bucovinene va avea loc în perioada 17-19 iulie, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Ajuns la cea de-a XXVI-a ediţie, Festivalul Întâlniri Bucovinene este considerat cel mai mare festival de folclor din Europa. În cadrul festivalului vor fi organizate spectacole susţinute de participanţi din România, Ucraina, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova. Pe parcursul celor trei zile vor avea loc şi concursul de folclor pentru copii „Glas Bucovinean” şi finala concursului „Comori de suflet românesc”.
Festivalul va începe vineri, 17 iulie, la ora 11:00, cu parada portului popular, care se va desfăşura de la stadion şi până în centrul municipiului. După deschiderea oficială, care va avea loc vineri, de la ora 12:30, pe scena de pe platoul central din Câmpulung Moldovenesc vor începe spectacolele de muzică populară, susţinute de participanţii la concursul judeţean de folclor şi de ansamblurile venite din străinătate. Vineri seara, de la ora 22:00, va începe un bal al gospodarilor. Spectacolele de sâmbătă vor începe la ora 12:20 şi vor ţine până la ora 22:30, la finalul acestora toţi cei prezenţi la festival urmând să aibă parte de un spectacol de artificii. Tot sâmbătă, de la ora 12:30 va începe concursul de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Glas Bucovinean”, acesta fiind organizat pentru a-i selecta pe viitorii colaboratori ai Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Ultima zi a festivalului va debuta cu spectacolele din cadrul concursului judeţean de folclor „Comori de suflet românesc”, apoi cu spectacolele susţinute de ansamblurile din Polonia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova. Premierea câştigătorilor concursului „Comori de suflet românesc” va începe la ora 21:30. Festivalul Întâlniri Bucovinene se va încheia duminică, cu recitalul extraordinar susţinut de Ana Ilca Mureşan.
Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a ţinut să precizeze că acest festival nu reprezintă doar un eveniment cultural multietnic unic în Europa, ci şi o istorie de iniţiere a legăturilor bazate pe parteneriat între autorităţile locale din cinci ţări europene, România, Polonia, Ungaria, Ucraina şi Republica Moldova.
„Festivalul este un prilej de înlesnire a cunoaşterii reciproce, a înţelegerii culturii bucovinenilor, a istoriei, a colaborării regionale şi internaţionale, prin păstrarea propriei identităţi culturale şi naţionale”, a spus Mihăiţă Negură. Prima ediţie a fost organizată în anul 1990, în Polonia, în localitatea Jastrowie, sub denumirea de „Festival de folclor al polonezilor originari din Bucovina”.