Aproape 20.000 de familii din municipiul Suceava, racordate la sistemul centralizat de termoficare, nu vor avea apă caldă la robinete aproape o săptămână, la începutul lunii august.
Măsura a fost solicitată de Termica Suceava, pentru a efectua o serie de lucrări de strictă necesitate, pentru pregătirea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice pentru sezonul rece următor.
„Chiar dacă am solicitat să se analizeze posibilitatea de a nu mai întrerupe furnizarea apei calde către populaţie la mijlocul verii, cei de la Termica insistă pe o oprire totală de şase zile, pentru a executa lucrările necesare de pregătire a sistemului pentru iarna următoare”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.
Perioada în care Termica doreşte să facă revizia de vară este anul acesta de numai şase zile, în loc de 30 de zile, cum s-a procedat ani la rând.
„Perioada solicitată pentru închiderea totală este 3-8 august, timp în care vom executa lucrările programate în regim propriu”, a precizat directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu.
Aceasta nu va fi singura întrerupere a apei calde din această vară, pentru că la Punctul Termic Gară Burdujeni, pe circuitul primar al tronsonului C33-34 din cartierul Obcini şi în zona punctului termic Cuza Vodă H, unde se vor executa lucrări de modernizare a sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice, vor fi luate măsuri de oprire a furnizării agentului termic, dar doar pentru zonele în care se lucrează.
Noua centrală de termoficare va funcţiona fără oprire
Oprirea apei calde în municipiul Suceava este necesară doar pentru intervenţiile de pe reţelele de distribuţie, pentru că noua centrală de termoficare, a firmei Bioenergy Suceava, va funcţiona fără întrerupere chiar şi în zilele în care nu va mai furniza gigacalorii către Termica.
„Centrala pe biomasă va funcţiona non-stop şi în perioada de revizie solicitată de cei de la Termica, pentru că vom livra energie electrică în sistemul naţional”, a declarat directorul Bioenergy Suceava, Vasile Ilie.
Anterior, când revizia de vară de la Termica dura o lună de zile, sau, în cel mai bun caz, două săptămâni, o parte din acea perioadă de calvar pentru sucevenii care nu aveau cum să mai facă o baie sau un duş, atât de necesar, era dedicată întreţinerii vechilor instalaţii de producere a energiei termice.