Veniturile lunare ale salariaţilor Primăriei Suceava vor creşte cu 12% în perioada imediat următoare, dacă Ministerul de Finanţe va aproba noul plafon de salarii.
„În conformitate cu OUG 27/2015, sunt de acord să dăm majorarea de salariu de 12% pentru toţi salariaţii din primărie. Facem o analiză pentru a vedea ce efort financiar ar presupune această majorare. Sunt două condiţii care trebuie îndeplinite pentru a se pune în practică această majorare de salariu – autoritatea locală să poată da aceşti bani şi să-i aibă prinşi în buget, dar să le şi aprobe la Finanţe noul plafon de salarii. Vom fundamenta în câteva zile acest fond de salarii şi vom face scrisoare deschisă către Ministerul de Finanţe, pentru noul plafon de salarii. Sunt categorii de salariaţi din primărie care câştigă foarte puţin, nu poţi face performanţă în aceste condiţii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.
De această măsură ar urma să beneficieze aproximativ 700 de salariaţi ai Primăriei Suceava.
O parte dintre angajaţii municipalităţii, cei care lucrează în Poliţia Locală, au mai avut anul acesta o creştere salarială importantă, odată cu acordarea normei de hrană, în valoare de aproape 600 de lei lunar.
( 9 iul 2015, 11:59:48
"Personal, mi se pare o mare măgărie ca un premier în funcţiune, în ultima zi, pentru că astăzi îşi începe mandatul premierul Ponta, deci ca în ultima zi să dai o asemenea Ordonanţă de Urgenţă! Asta nu face decât să confirme că din păcate suntem din nou în etapa politicii la plesneală, care pe care, care poate face. Am început să devin îngrijorat de restaurarea unor privilegii. Vreau să mă înţelegeţi bine, toată lumea vorbeşte că sectorul public trebuie să aibă o altă salarizare, care să aducă oameni competenţi şi în sectorul public, dar nu începi în primul rând cu miniştrii. Şi nu e vorba numai de 48 de funcţii de demnitar, pentru că de exemplu, toate indemnizaţiile primite de şefii cultelor din România, începând de la patriarh, arhiepiscopi, mitropoliţi, episcopi sunt corelate cu indemnizaţiile pe care le primesc miniştrii şi preşedintele ţării. Deci nu începi întâi cu vârful. Putea să aibă răbdare domnul prim-ministru care azi nu mai e în funcţiune, putea să aibă răbdare, până când, aşa cum a promis ministrul Muncii, se va ieşi cu un proiect care să revadă întregul sistem de salarizare pentru sectorul public din România.Argumentul cu corupţia, cu salariile mici este din nou o ipocrizie incredibilă, pentru că am văzut foarte limpede, avem cazuri de corupţie în justiţie, unde salariile sunt cu mult peste media din sectorul public. Deci suntem în etapa politicii la plesneală. A început cu pensii speciale, denumite indemnizaţii speciale pentru parlamentari, s-a trecut pe urmă la pensiile pentru militari, acum înţeleg că s-a depus un proiect de lege în Parlamentul României, pentru a se da pensii speciale şi la primari, preşedinţi de Consilii Judeţene. Deci suntem în etapa politicii la plesneală, care apucă, cine poate, bate un cui în coşciug".