Calea Sucevei, dezastruosul drum de la intrarea în Fălticeni dinspre Suceava, s-a dovedit o piatră de moară până şi pentru preşedintele României, Klaus Iohannis, şi suita cu care acesta s-a deplasat de la Iaşi. Deşi au fost sfătuiţi să aleagă o rută ocolitoare, reprezentanţii SPP au avut proasta inspiraţie să intre prin Fălticeni, acolo unde craterele de pe aproximativ un kilometru au reuşit să-l exaspereze pe calmul şef al statului român.
Purgatoriul de dinaintea prânzului se pare că a fost suficient pentru Klaus Iohannis. La plecarea de la Cetatea de Scaun a Sucevei, acolo unde s-a despărţit de omologul său din Republica Moldova, şeful statului i-a întrebat pe oamenii care-l însoţeau: „Ce alt drum există spre Iaşi?”, cu intenţia vădită de a nu mai repeta experienţa traumatizantă numită Fălticeni.
Aşa se face că întreaga delegaţie a plecat înapoi spre Aeroportul din Iaşi, de unde urma să decoleze cu avionul spre Bucureşti, pe un alt drum. A fost aleasă varianta drumului judeţean DJ 209C Moara – Berchişeşti, iar de aici s-a intrat pe DN 2E Păltinoasa – Spătăreşti, pentru ca în final să se reintre pe DN 2. A fost un ocol de 12 kilometri, nu atât de mare pentru a produce un disconfort exagerat şefului statului.
Totuşi, faptul că preşedintele Klaus Iohannis a dorit să ocolească Fălticeniul este o bilă neagră pentru administraţia acestui oraş, precum şi pentru constructorii care au distrus strada Calea Sucevei de luni bune, fără a fi capabili să asigure o circulaţie fluentă, chiar şi cu restricţii de viteză şi pe un sens de mers.
Starea acestui drum a constituit şi subiectul unei discuţii între rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, şi primarul din Fălticeni, Cătălin Coman.
Potrivit www.digi24.ro, Coman ar fi declarat: „M-a sunat domnul rector al Universităţii Suceava, domnul Popa, care mi-a spus că trebuie să asfaltez că într-o săptămână vine preşedintele. I-am spus că nu pot să asfaltez într-o săptămână, indiferent cine vine”.
Pe dezastruoasa porţiune de drum de la intrarea în Fălticeni se poate circula cu maxim 20 km/h, o viteză care probabil nici nu există în protocolul SPP, instituţie care trebuie să asigure paza şi securitatea şefului statului român.
( 8 iul 2015, 13:38:59
Culmea e ca multi asistati social (votanti PSD) s-au bucurat datorita faptului ca presedintele tarii a fost zdruncinat din cauza carosabilului.
Comentarii de genul: sa stea acasa la el in Sibiu; sau: sa nu mai vina, sa ne lase in pace, se auzeau prin parcurile pline de asistati sociali care jucau table si/sau stateau cu nepotii la aer. Ici colo, mai aparea cate un presedinte de asociatie de locatari, care cu un zambet complice le soptea asistatilor: e de bine, nu mai vine, hai ca dau o bere.
Ma uitam la ei si imi faceam un calcul: poate peste 10 ani cand majoritatea votantilor PSD vor fi sus pe deal la 'Pacea', se va schimba mentalitatea si poate ca abea atunci vom invata sa ne cerem drepturile, nu sa asteptam sa ni le dea altii.