Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 iul 2015 - Anul XX, nr. 152 (5964)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Viitorii boboci de liceu

Peste 700 de elevi suceveni au medii de admitere sub 5

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat, vineri, notele cu care elevii care au susţinut evaluarea naţională urmează să fie admişi în învăţământul liceal de stat, în acest an.

Media de admitere este alcătuită din media de la evaluarea naţională (75%) şi din media anilor de gimnaziu (25%).

La nivelul judeţului Suceava, 741 dintre elevii care în această vară au încheiat socotelile cu ciclul gimnaziul nu au reuşit să obţină o medie de admitere peste 5.

Dintre aceştia, 23 au medii de admitere mai mici de 3. 2,31 este cea mai mică medie din judeţ, aceasta aparţinând unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava.

În 2014, numărul elevilor cu medii de admitere mai mici de 5 a fost de 800.

 

Peste 7.000 de elevi suceveni se pregătesc de admiterea la liceu

Cei peste 7.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţ, care au trecut recent prin emoţiile probelor de la evaluarea naţională, mai au de parcurs o ultimă etapă înainte de a dobândi statutul de licean - admiterea la liceu.

Trebuie menţionat că absolvenţii de gimnaziu pot opta şi pentru şcolile profesionale care se organizează în cadrul liceelor. 52 de clase de învăţământ profesional în turism şi alimentaţie, fabricarea produselor din lemn, mecanică, industrie textilă şi pielărie, construcţii şi electrică vor fi organizate în judeţul Suceava în 21 de licee.

 

Pe 14 iulie, elevii află unde sunt admişi

În perioada 3-7 iulie, absolvenţii de gimnaziu, însoţiţi de părinţi şi diriginţi, vor completa fişele de înscriere la liceu. În funcţie de liceul pentru care s-au hotărât să opteze, elevii vor completa codurile respectivelor instituţii pe fişele de înscriere.

Completarea acestor fişe este o acţiune ce trebuie tratată cu maximă atenţie de elevi şi de părinţii acestora, asta deoarece eventualele greşeli pot trimite elevul la un liceu pe care nu şi-l doreşte. Completarea fişelor se face la şcoala unde au susţinut examenele de la evaluarea naţională, iar cei implicaţi trebuie să verifice cu atenţie codurile liceelor şi să pună îndeajuns de multe opţiuni. Au existat cazuri, în anii trecuţi, când elevi cu note de admitere mari au fost admişi la licee mai puţin prestigioase deoarece au completat prea puţine opţiuni sau au greşit codurile liceelor.
Prima etapă a repartizării computerizate a candidaţilor va avea loc pe 14 iulie, iar afişarea rezultatelor va avea loc pe 15 iulie, la şcolile în care aceştia au învăţat, precum şi la liceele la care au fost repartizaţi.

Repartizarea se face ordonând candidaţii descrescător, după mediile de admitere.

 

Clasa a IX-a este obligatorie, așa că nici un elev nu va rămâne pe dinafară

Promovabilitatea la evaluarea naţională, în judeţul Suceava, a fost de 80 %, însă indiferent de mediile de admitere, nici un elev nu va rămâne pe dinafară după repartizarea computerizată, toţi absolvenţii urmând a fi admişi la liceu. Inclusiv elevii cu note sub 5 vor ajunge să studieze într-o formă de învăţământ, întrucât învăţământul obligatoriu este de zece clase.

În 2014, 360 de elevi suceveni şi-au câştigat dreptul de a fi liceeni cu medii de admitere de 2, 3 şi 4. Directorii liceelor spun că odată ajunşi în rândul liceenilor, bobocii admişi cu note mici pot face faţă cu greu curriculei şcolare, iar mulţi nu reuşesc să ajungă în clasa a XII-a.

 

Care sunt cele mai vânate licee din judeţ?

La finele anului trecut, peste 6.500 de elevi de clasa a VIII-a din întreg judeţul au participat la un sondaj de opinie referitor la liceele şi specializările spre care aceştia doresc să se îndrepte din toamna lui 2015.

În municipiul Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi Colegiul „Ştefan cel Mare” sunt liceele care se află în topul preferinţelor viitorilor liceeni.

În Rădăuţi, cei mai mulţi viitorii liceeni au declarat că vor să urmeze cursurile Colegiului Tehnic Rădăuţi şi Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi”, iar în Fălticeni, elevii au manifestat interes ridicat pentru Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” şi Colegiul Naţional „Nicu Gane”.

La Câmpulung Moldovenesc, cele mai vânate unităţi sunt Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” şi Colegiul Silvic „Bucovina”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de elevi suceveni au medii de admitere sub 5.
 Vizualizări articol: 2342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Peste 700 de elevi suceveni au medii de admitere sub 53.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Absolvent de GENERALA 3...cu medie sub 3...??? trimis de
( 4 iul 2015, 11:39:47
..." 2,31 este cea mai mică medie din judeţ, aceasta aparţinând unui absolvent al Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Suceava."...laughing Hai ca am vazut/auzit-o si pe asta! Se zvoneste prin targ ca-s "pompati" cu note in unele scoli...si uite ca se-adevereste!!!...Felicitari ! Notati-i "bine", promovati-i...ca-s varza oricum!...da' de gen'3 sa fie...laughing
2.   Viitor de Haur Rromânica are... trimis de
( 4 iul 2015, 14:58:39
Lasă-i bre în pace, că aiștea or să se fackă milițieni sau procurori.
rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
2.1  RE: Viitor de Haur Rromânica are... trimis de
( 4 iul 2015, 16:25:12
În alternativă se pot înscrie în partidul lui ponta (minuscul). Sau în oricare altul, oricum sunt aproape egale,Nu trebui să-şi bată capul prea tare cu diplomele. Ce nu a-ti mai văzut ciobani deveniţi europarlamentari? (cu tot respectul pentru ciobani-ei muncesc pentru 2 bani). Important este să înveţe să numere banii. Diplomele se pot obţine si dupa - plagiind,plătind, e.t.c.
3.   Non multa sed multum trimis de
( 4 iul 2015, 16:11:21
Și în ceea ce privește cele mai vânate licee din județ, NU Petru, Ștefan, Hurmuzachi sau Eminescu este vârf de top.
Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” este cel mai vânat liceu din județ și din zona Moldovei.
Acest aspect este dat de unicitatea metodei de admitere la această instituție de învățământ.
Candidații trebuie să treacă întâi prin furcile caudine ale etapei I de admitere, reprezentată de probele eliminatorii.
Abia în etapa a II-a se conturează ierarhia finală DUPĂ SUSȚINEREA unui draconic test de verificare a cunoștințelor de matematică și limba și literatura română.
Nota obținută la acest test reprezintă 50% din media finală de admitere.
Ce înseamnă acest lucru:
amănuntul inedit că o elevă având nota 10 la Evaluarea Națională, cu un 9,00 la testul de evaluare intră la Colegiul Național Militar abia de pe ultima poziție din cele 20 de locuri rezervate fetelor.
Iar în ceea ce privește admiterea pe locurile pentru fete, trebuie de menționat amănuntul senzațional că anul acesta, din cele 20 de locuri rezervate tinerelor, 11 locuri vor fi ocupate de sucevence, chiar mai, mult, primele 5 locuri ale topului feminin fiind exclusiv ale sucevencelor.
Care este calitatea elevelor ce doresc să învețe la acest liceu?
O spune poziția elevelor din ierarhia județeană:
26, 64, 80, 97, 216, 51, 115, 195, 222, 468, 76 etc.

Concluzie?
La mult lăudații pomi de la „Petru Rareș”, „Ștefan cel Mare”, „Eudoxiu Hurmuzachi”, „Dragoș Vodă”, „Mihai Eminescu”, în general cam intră CINE VREA.
La colegiul Național Militar „Ștefan cel mare” Intră CINE POATE!

Asta e!
i dont know

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei