Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 iun 2015 - Anul XX, nr. 144 (5956)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Există o explicaţie

De ce s-a instalat cabină cu duş în incinta Cetăţii de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă o serie din amenajările şi dotările moderne ale Cetăţii de Scaun a Sucevei (cum ar fi de exemplu iluminatul ambiental) nu i-a „ambalat” pe cârcotaşii de serviciu ai urbei, instalarea unor toalete şi cabine cu duş în interiorul obiectivului le-a stârnit nedumeriri.

 

Camera de gardă de la intrarea în cetate, care a fost transformată în grup sanitar, dispune de centrală termică, boiler, toalete, cabine cu duş şi chiuvete cu oglindă.

„Băi frate, dar nu-i ca pe vremea lui Ştefan cel Mare!”, spun unii, parcă dezamăgiţi că prin cotloanele unor încăperi nu se află pitite oale de noapte.

Dar pentru un obiectiv monument istoric de categoria A, reabilitat, consolidat, restaurat şi reconstruit parţial cu fonduri europene şi introdus în circuitul turistic de vizitare există şi nişte normative, care impun astfel de dotări.

Aşa cum ne spune directorul Muzeului Bucovinei, Constantin-Emil Ursu, „atât Casa custode, de pe platou, cât şi spaţiile pentru personalul de serviciu din interiorul cetăţii, au fost prevăzute cu grupuri sanitare, cu toalete şi duşuri”.

În primul rând pentru uz intern, pentru personalul care va deservi acest obiectiv (pentru ghidaj, curăţenie, pază etc.), dar şi pentru vizitatorii temporari sau pentru invitaţii celor două mari evenimente ale Sucevei care se desfăşoară în cetate: Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” (cu multiple evenimente pentru copii, între care şi ateliere de face painting, pentru care un grup sanitar cu apă curentă este bine-venit) şi Festivalul Bucovina Rock Castle.

Aşa că, pentru cei care n-au găsit oliţa după uşă şi s-au mirat de existenţa duşului, există o explicaţie: suntem în secolul XXI, într-o ţară membră a Uniunii Europene, iar un grup sanitar (inclusiv cu duş) ar trebui să existe în toate instituţiile/obiectivele publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce s-a instalat cabină cu duş în incinta Cetăţii de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 3193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
De ce s-a instalat cabină cu duş în incinta Cetăţii de Scaun a Sucevei5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene) Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri pentru toate bolile.... Citeşte