Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
luni, 22 iun 2015 - Anul XX, nr. 141 (5953)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

USV

Masterat despre consiliere şcolară şi educaţie emoţională, unic în România, din toamnă, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din toamna acestui an, la Universitatea din Suceava va funcţiona programul de masterat intitulat „Consiliere şcolară şi educaţie emoţională” în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), „programul de studii oferă o şansă nouă absolvenților de licenţă care doresc o specializare pe un domeniu ce se înscrie în tendinţele politicilor educaţionale europene. Formarea în domeniul educaţiei emoţionale în combinaţie cu domeniul consilierii şcolare este unică în ţară, propunând un demers inovator la care vor fi invitaţi în calitate de formatori specialişti din universităţi europene partenere şi de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei”.

Noul program asigură accesul la dezvoltarea de competenţe specifice în domeniul educaţiei şi asistenţei psihopedagogice, competenţe ce vor facilita profesarea în domeniul serviciilor educaţionale şi de îngrijire socială, în mediul public sau privat.

Profesorii care vor aprofunda studiile în domeniul ştiinţelor educaţiei prin specializarea consiliere şcolară şi educaţie emoţională vor fi pregătiţi să facă faţă noilor generaţii de copii şi să le ofere şansa dezvoltării integrale prin adresarea către nevoile cognitive, sociale şi emoționale.

„Într-un raport recent al OECD (OECD, 2015, Skills for Social Progress: The Power of Social and Emotional Skills, OECD Publishing) se arată că şcolile pot contribui la creşterea abilităţilor socio-emoţionale prin introducerea inovaţiilor în predare şi învăţare la nivelul activităţilor curriculare şi extracurrriculare. Promotorii inovaţiilor sunt profesorii, care au un rol important în creşterea stimei de sine, a stabilităţii emoţionale şi a motivaţiei, prin asumarea rolului de mentori eficienţi şi facilitatori ai învăţării. Prin parcurgerea programului de masterat <Consiliere şcolară şi educaţie emoţională> orice profesor, practician sau în devenire, poate fi un astfel de promotor, iubit de elevi şi de comunitate”, a transmis conf. univ. dr. Aurora Adina Colomeischi, de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masterat despre consiliere şcolară şi educaţie emoţională, unic în România, din toamnă, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masterat despre consiliere şcolară şi educaţie emoţională, unic în România, din toamnă, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce reinventam roata? trimis de
(22 iun 2015, 23:18:26
Vad ca Universitatea incearca sa se aseze la masa Universitatilor Europene, dar de ce se ne oprim numai la un singur master? De ce sa nu adaugam un curs obligatoriu la fiecare specializare despre educatia emotionala, sau un curs de motivatie si inovatie sa incurajam studentii sa fie curajosi si indrazneti? Sau un curs care se cuprinda importanta muncii facute bine sau comportament social?

Multi parinti si profersori imping responsabilitatea formarii emotionale a copiilor de la unul la altul si la sfarsit amadoi se intreaba de ce studentul absolvet cu nota respectabila nu a gasit alt loc de munca decat la un supermarket, asa ca de ce sa nu ne oprim si sa dam castig de cauza parintilor sa sa se formeze aceste subiecte in facultate?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei