Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iun 2015 - Anul XX, nr. 131 (5943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În finală

Trei dascăli suceveni au intrat în „Liga profesorilor excepţionali”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei dascăli din judeţ s-au calificat în finala „Ligii profesorilor excepţionali”, campania naţională cu acelaşi nume vizând premierea şi recunoaşterea meritelor şi a contribuţiei profesorilor deosebiţi din ţară.

În total sunt 10 finalişti, aceştia putând fi votaţi până la data de 21 iunie. Primul clasat va obţine o bursă substanţială, de 5.000 de lei/lună în perioada octombrie-iunie, locul 2 - bursă de 3.000 de lei/lună în perioada octombrie-iunie şi locul 3 - bursă de 2.000 de lei/lună, în aceeaşi perioadă.

Marcel Porof (de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni),Gabriel Anastasiu (de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc) şi Ana Bejinaru (de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc) sunt sucevenii care se află pe lista celor 10 finalişti din „Liga profesorilor excepţionali”.

 

Profilul celor trei finalişti

Marcel Porof, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni, este profesorul care a îndrumat, coordonat şi sprijinit numeroşi elevi ce au obţinut premii la diferite concursuri (olimpiade, concursuri şcolare), printre cele mai importante fiind obţinerea a trei medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie, în perioada 2008-2012. Faptul că aceste rezultate nu au fost o întâmplare este argumentat de calificarea în acest an a unei eleve coordonate de Porof la faza internaţională a Olimpiadei Internaţionale de Geografie ce se va desfăşura în luna august, la Moscova.

„Oportunitatea de a promova concepte geografice este amplificată de deţinerea funcţiei de Director al Clubului Copiilor din Fălticeni, implicit de conducerea unui cerc de geografie şi geologie şi de deţinerea funcţiei de preşedinte al Societăţii de Geografie din România - filiala Suceava. Aşadar, întreaga activitate desfăşurată este una ce necesită o abordare sistematică, pasiune, răbdare, o gândire logică şi critică pentru a atinge culmile cele mai înalte ale ipostazei de profesor geograf”, arată Marcel Porof.

Gabriel Anastasiu, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, este cadru didactic din anul 2000. A fost asistent universitar la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava, unde în prezent este doctorand. Predă informatică la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, unde a pus bazele unui club de elită în IT – „IT ELITE”. A aplicat metode noi de lucru cu elevii la Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor (TIC) prin utilizarea platformelor educaţionale de la Moodle şi de la didactic.ro şi a redactat diverse materiale care să înlocuiască sau să suplinească manualele uneori inexistente.

Ana Bejinaru, de la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a urmat Liceul de fete „Carmen Sylva” din Botoşani, unde, spunea ea, „am avut profesori model de pregătire, ţinută, comportare şi exigenţă măsurată în activitatea cu elevii. I-am îndrăgit atât de mult încât am dorit să devin ca ei. Am depăşit cu bine pionieratul ca dascăl stagiar (în mediul rural) şi conducător de primă instituţie şcolară raională, cu responsabilităţi în îndrumarea a cinci şcoli generale din vecinătatea liceului, implicarea în răspândirea ştiinţei şi culturii, colectivizarea agriculturii şi alte activităţi obşteşti (1956-1958). În urma căsătoriei am fost transferată la Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc. A fost şansa mea de a mă realiza, aici, la nivelul foştilor mei dascăli”, povesteşte Ana Bejinaru.

Cei trei profesori pot fi votaţi, până pe 21 iunie, pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei dascăli suceveni au intrat în „Liga profesorilor excepţionali”.
 Vizualizări articol: 3779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 4 voturi
Trei dascăli suceveni au intrat în „Liga profesorilor excepţionali”4.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De "invidiat"/neuitat trimis de
( 4 iul 2015, 09:49:26
Sunt surprinsa sa l descopar pe Anastasiu in lista profesorilor exceptionali din judet. Sunt mama de copii, in clase la care respectivul a "predat" si stiu cum si a batut joc de elevi. oare excelenta in invatamant inseamna sa nu iti faci datoria? Nici o ora, nici o tema in ani de zile. Pregatirea pentru sustinerea bacului a presupus un efort banesc din partea unora dintre noi, a parintilor, si este explicabil de ce rezultatele majoritatii au lasat de dorit. De altfel, in articol este scris ca are 20 de ani vechime in invatamant ca profesor. Pe pagina liceului, insa, apare ca debutant. Vorbim de 2 persoane diferite? Astept raspunsul dumneavoastra documentat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Înghețata cu caise a lui Emil Frederic Cine a adus înghețata în Țara Românească? La sfarsitul veacului al XIX-lea, spune Emil Frederic in al sau "Manual practic de cofetarie pentru cofetari si particulari" (1928), "prima inghetata care se facea aici in... Citeşte