Drumul naţional 17 B, care leagă Vatra Dornei de Broşteni şi continuă până în judeţul Neamţ, are mai multe puncte vulnerabile, în care este nevoie de parapete de protecţie, pentru înlăturarea riscului ca maşinile să plonjeze în râul Bistriţa. La această concluzie au ajuns poliţiştii rutieri de la Vatra Dornei, în urma unei analize în teren, dar şi a faptului că pe acest drum s-au petrecut mai multe accidente grave, cu maşini scăpate de sub control care au plonjat în râul Bistriţa.
O parte din zonele de risc sunt prevăzute cu parapete, însă acestea sunt în stare de degradare. Poliţia Rutieră solicită înlocuirea parapetelor care sunt deteriorate, dar şi suplimentarea acestora în zonele considerate de risc. Zonele de risc sunt în general în curbe periculoase, unde diferenţa de nivel între cursul apei şi şosea este mare. Pe multe porţiuni diferenţa de nivel dintre drum şi râu trece de zece metri.
Solicitarea a fost transmisă Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, care are în administrare acest drum naţional. Drumarilor li s-a transmis o analiză detaliată cu privire zonele în care ar trebui să se intervină cu parapete.
Ultimul accident cu consecinţe tragice petrecut pe acest drum a fost la finele lunii martie a acestui an. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, profesor de sport la liceul din Broşteni, aflat la volanul unui autoturism, a scăpat maşina de sub control într-o curbă, răsturnându-se, de la o diferenţă de nivel de aproximativ zece metri, în râul Bistriţa. Accidentul s-a petrecut pe raza satului Lungeni, oraşul Broşteni, maşina lovind un parapet de protecţie şi doi copaci, iar apoi plonjând în apă.
Tânărul a fost găsit mort în autoturismul răsturnat în râul Bistriţa. Alte două maşini au plonjat în râul Bistriţa numai de la începutul acestui an. Şi anul trecut au fost accidente de acelaşi gen, pe DN 17B.
Evenimentele rutiere au avut drept principală cauză viteza excesivă, însă parapetele de protecţie pot duce în anumite cazuri la limitarea consecinţelor accidentelor.