Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al patrulea an consecutiv programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Acesta urmăreşte să promoveze o alimentaţie echilibrată pentru copii prin lecții deschise în școlile primare din 15 orașe. Pe 09.06.2015 , Chef Cezar Munteanu se va întâlni cu elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială nr.3, Suceava.
Misiunea declarată a programului este de a cultiva o atitudine pozitivă faţă de nutriţie, care să se dezvolte odată cu creșterea copiilor. Elevii din clasele 0-IV incluşi în program vor urma lecţii împreună cu Chef Cezar Munteanu, care le va prezenta cele mai importante fructe și legume pe baza beneficiilor pentru sănătate, transformându-le în supereroi.
Anul trecut, peste 9.500 de copii și 57 de școli au participat în programul Sănătatea începe din farfurie.
„ Ne bucurăm să începem din nou caravana „Sănătatea Începe din Farfurie” şi să învăţăm copiii să se hrănească sănătos şi să înţeleagă beneficiile legumelor şi fructelor pentru o dezvoltare corectă a minţii şi a trupului. În acest an Marele Premiu va consta într-o tabără în care copiii vor învăţa să gătească, să decoreze brioşe, să intre în tainele teatrului şi să participe la numeroase alte activităţi educative. Misiunea acestui proiect şi a companiei SELGROS este de a contribui alături de părinţi la educaţia copiilor în spiritul unui stil de viaţă sănătos, aşa încât aceştia să crească mari, frumoşi şi sănătoşi ”,a declarat Daniela Sima, Marketing Manager Selgros Cash&Carry România.
„Anul trecut am întâlnit peste 1.700 de copii entuziaşti şi curioşi, care au descoperit în fructe şi legume nişte prieteni de încredere. Iar acum, pornim din nou la drum în toată ţara pentru a întâlni şi a cunoaşte şi alţi copii isteţi şi curioşi, dornici să înveţe ce se ascunde în spatele legumelor şi fructelor. Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor şi legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinaţii de alimente şi tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinţilor, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor şi fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educaţia copiilor prin joacă şi sprijinirea părinţilor cu informaţii şi sfaturi practice de gătit sunt elemente esenţiale ale evoluţiei spre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă. Alături de Selgros şi Asociaţia Chef Cezar continui eforturile începute acum patru ani, de a-i împrieteni pe cei mici cu fructele şi legumele şi de a le oferi o nutriţie sănătoasă, ţinând cont in acelaşi timp şi de preferinţele lor”,a declarat Chef Cezar Munteanu, partener fondator al programului „Sănătatea începe din farfurie”, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie şi fondator al „Asociaţiei Chef Cezar pentru un stil de viaţă sănătos”.
În 2015, proiectul Selgros vizează şcoli din Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa.
Despre Selgros Cash&Carry România
Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanţi operatori din comerţul românesc. Compania şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2001, iar în prezent deţine 19 magazine în Bucureşti, Braşov, Iaşi, Târgu Mureş, Oradea, Cluj, Ploieşti, Timişoara, Craiova, Bacău, Galaţi, Brăila, Arad, Suceava şi Constanţa.
Compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare reţea cash&carry şi comerţ en-gros din Europa, cu operaţiuni în Elveţia, Franţa, Germania, Polonia, România şi Rusia. Aceasta include mărcile Prodega/Growa/Howeg, Selgros Cash + Carry, Transgourmet Germania şi Transgourmet Franţa. În 2013, Grupul înregistra 22.300 de angajaţi în Europa şi venituri de circa 8,2 mld. CHF. Transgourmet are sediul la Basel şi este parte a Coop Group.
Despre Asociaţia „Chef Cezar pentru un stil de viaţă sănătos”
Asociaţia Chef Cezar Munteanu derulează de peste patru ani proiecte în educaţie alimentară. Unul dintre cele mai importante evenimente a fost tabăra culinară „Vara gastronomică” organizată în 2011, continuând apoi, de peste trei ani, alături de Selgros programul anual educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Asociaţia este condusă de Chef Cezar Munteanu, Chef Rotisseurs du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy, bucătar cu peste 20 de ani experienţă în arta culinară. După experienţa acumulată ca bucătar-şef al misiunilor diplomatice ale României la Washington, Roma Viena, OSCE şi ONU, Chef Cezar se implică activ într-o serie de programe de formare profesională a tinerilor manageri din industria ospitalităţii, a bucătarilor, atât în ţară cât şi peste hotare. Toată această experienţă a împărtăşit-o în cadrul proiectelor de promovare a unui stil de viaţă sănătos şi al proiector cu impact social.