Negocierile pentru preluarea a câţiva kilometri de reţea de transport a energiei termice, precum şi a utilajelor de pompare a agentului termic către consumatorii din municipiul Suceava înaintează destul de greu.
“Recent a avut loc a doua rundă de discuţii între comisia mandatată de Consiliul Local şi cea de la Termica, privind achiziţionarea unor mijloace fixe necesare pentru activitatea de transport şi distribuţie a energiei termice. În urma vizitelor în teren am clarificat ceea ce ar trebui primăria să cumpere. Urmează ca pe 17 iunie să ne întâlnim din nou, dar până atunci aşteptăm o ofertă de preţ pentru bunurile pe care primăria este interesată să le achiziţioneze pentru a întregi reţelele de transport şi distribuţie”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.
Edilul sucevean a precizat că în funcţie de suma care va fi solicitată pentru porţiunile de reţele şi utilajele din patrimoniul Termica, se va stabili strategia municipalităţii pentru perioada următoare.
În paralel cu aceste demersuri, municipalitatea s-a preocupat de licenţierea noii societăţi de termoficare a Consiliului Local Suceava, Transagent SRL.
„S-a depus documentaţia pentru licenţierea ANRSC a noii societăţi de transport a energiei termice, Transagent, sperăm ca săptămâna viitoare să primim licenţa, astfel încât să putem participa la licitaţie cu această societate”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
Licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de transport şi distribuţie a energiei termice va avea loc pe 29 iunie 2015.
( 4 iun 2015, 14:04:07
In Cluj-Napoca au demarat o campanie de informare privind rebransarea locuintelor la sistemul centralizat de termoficare.
Campania se adreseaza proprietarilor care au renuntat la sistemul centralizat si si-au montat centrale termice de apartament, avertizandu-i pe acestia ca pretul gazelor se va dubla pana in 2018.
Reprezentantii primariei distribuie fostilor consumatori ai regiei fluturasi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o solutie eficienta si sigura", in care se arata ca se ofera posibilitatea rebransarii gratuite pentru cei care s-au debransat.
Potrivit materialelor informative, sistemul centralizat prezinta o serie de avantaje, precum predictibilitatea costurilor (165 lei/gigacalorie) in conditiile cresterii constante cu 10 - 12 la suta anual a preturilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienta ridicata demonstrata in sistemele centralizate moderne vest - europene sau siguranta in exploatare si monitorizare permanenta a functionarii sistemului.
La Cluj-Napoca au fost facute investitii in modernizarea retelei de termoficare si a centralelor termice.
In acelasi timp, compania cauta solutii pentru a mentine un pret cat mai scazut al gigacaloriei.
La noi nu se poate, nu?