Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sâmbătă

Fondatorul terapiei 3C, pentru recuperarea copiilor cu autism, susţine un curs la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Paul Cojocaru, constănţeanul care a pus bazele terapiei de recuperare numită 3C, va susţine un curs de terapie dedicat persoanelor cu autism, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Întâlnirea sucevenilor interesaţi de acest subiect cu Paul Cojocaru a fost facilitată de Asociaţia ”Copilul din Soare” din Suceava, care îşi propune creşterea calităţii vieţii persoanelor cu autism din judeţul Suceava, şi Facultatea de Educaţie Fizică, prin specializarea de Kinetoterapie.

Cursul de terapie va avea loc sâmbătă, 6 iunie, de la ora 9.00, în corpul A al USV, sala de curs 113-114. Şedinţa este organizată în două module – unul practic şi celălalt teoretic, cursul fiind contracost. Pot participa studenţi, voluntari, persoane cu autism sau sucevenii interesaţi de această temă.

Terapia 3C este o metoda de recuperare pe care antrenorul de arte marţiale Paul Cojocaru a fondat-o şi a perfecţionat-o vreme de mai mulţi ani.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei „Copilul din Soare”, „terapia 3C (conştientizare, coordonare, concentrare) este o terapie ce se realizează prin exerciţii fizice specifice. Terapia presupune dezvoltarea abilităţilor de coordonare, conştientizare şi concentrare a persoanelor care suferă de autism, prin mişcare”.

Terapia 3C porneşte de la ideea optimistă că în fiecare copil autist există în stare latentă potenţialul unui copil normal.

Un mare avantaj al terapiei prin sport este acela ca este ieftină şi uşor de aplicat, nu necesită personal specializat, materiale didactice costisitoare sau spaţii specifice.

Rezultatele muncii au fost atât de încurajatoare încât antrenorul Paul Cojocaru a cerut patentarea terapiei la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Munca lui Paul Cojocaru pentru recuperarea copiilor cu autism a fost recunoscută de canadieni în cadrul unui festival internaţional dedicat persoanelor cu autism, a specificat Irina Crainiciuc, preşedinta Asociaţiei „Copilul din Soare”.

Asociaţia „Copilul din Soare” Suceava a fost înfiinţată în 2011. Misiunea acesteia este aceea de „a-i recupera pe copiii diagnosticaţi cu tulburări pervazive în dezvoltare, de a-i integra şi, fireşte, de a vindeca societatea de nepăsarea, ignoranţa cu care sunt şi suntem trataţi”. Mai multe detalii se pot obţine pe www.copiluldinsoare.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondatorul terapiei 3C, pentru recuperarea copiilor cu autism, susţine un curs la Suceava.
 Vizualizări articol: 1982 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fondatorul terapiei 3C, pentru recuperarea copiilor cu autism, susţine un curs la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte