Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie

Concurenţă pentru lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În această vară, reţelele termice din trei zone ale Sucevei vor fi modernizate din fondurile proprii ale Primăriei Suceava. Licitaţia pentru încredinţarea acestor lucrări unor firme de specialitate a avut loc marţi, fiind depuse numeroase oferte, atât din partea unor firme sucevene, dar mai ales din alte judeţe.

„Valoarea lucrărilor licitate pentru reabilitarea reţelelor de termoficare este de aproape 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi)”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu, care a prezentat ofertele depuse pentru fiecare lucrare în parte.

Astfel, la lotul I – înlocuire racord termic pentru Punctul Termic Gară Burdujeni, sunt cinci oferte – Instal Expert, Instalatorul, Elsaco Botoşani, asocierea Aquaterm SRL - Hidroterm – Florconstruct şi Tic Isotherm Paşcani.

Pentru lotul II, adică pentru reţelele termice de circuit primar tronsonul C33 – 34 din cartierul Obcini, s-au depus două oferte: Elsaco şi asocierea Aquaterm SRL - Hidroterm SRL - Florconstruct.

La lotul III, de reabilitare a sistemului în zona punctului termic Cuza Vodă H, s-au depus trei oferte: Instal Expert, Elsaco Botoşani, asocierea Aquaterm SRL - Hidroterm – Florconstruct.

„Sperăm ca aceste licitaţii să fie evaluate cât mai repede, să ne putem apuca de lucrările de reabilitare a reţelelor termice, scopul fiind de a reduce din pierderile de pe transport şi distribuţie, până la promovarea unui proiect mai amplu, pe fonduri europene. Deocamdată condiţiile de finanţare nu sunt cunoscute”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţă pentru lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurenţă pentru lucrările de reabilitare a reţelelor de termoficare a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fonduri proprii ale Primariei trimis de
( 4 iun 2015, 13:15:34
Fondurile proprii ale Primariei sunt banii adunati din taxe si impozite a tuturor sucevenilor. Pai daca din banii adunati de la toti, se plateste modernizarea retelei de termoficare de care beneficiaza numai o parte a contribuabililor (aprox.20000 de apartamente, nu e bine si nici normal.
Cealalta parte a populatiei care nu e racordata la sistemul centralizat de termoficare, care se pare ca e si mai numeroasa, doreste drepturi egale cu ceilalti, doar platesc impozite la fel. Vor si ei subventie la consumul de gaz/Gcal si ajutor la cheltuielile de mentenanta a centralelor pe gaz.
2.   „Laudă-mă gură, ca să-ţi dau friptură”! trimis de
( 4 iun 2015, 13:32:05

Un primar bun este cel care cunoaste problemele comunitatii si care face demersuri pentru rezolvarea acestora. Pentru a le cunoaste insa trebuie „sa coboare” din fotoliu si sa discute cu cetatenii si sa ia in considerare ceea ce vor oamenii. Astfel ar afla probleme cotidiene care ne afecteaza si ar lua masuri in consecinta avand parghile la dispozitie in acest sens.
Un primar care nu foloseste comunicarea, cu cei pe care ii reprezinta, nu are cum sa fie un bun gospodar.
Gospodar nu inseamna ca trebuie sa iasa sa dea cu sapa sau sa mature, un bun lider este cel care deschide drumul si vegheaza apoi ca acesta sa fie parcurs, sa gestioneze alti oameni si resurse pentru a face schimbari in cadrul comunitatii, fara sa-si laude maretile realizari.
Un om inteligent se inconjoara de alti oameni destepti.
O persoana care nu are ordine in propria viata nu confera credibilitate ca se va descurca mai bine ca primar.
Cine mai crede in promisiunile primarului dupa doua ligislaturi, este naiv!

3.   Primaria buna de plata din banii nostri trimis de
( 4 iun 2015, 17:45:44
Primarul ne spune: "să ne putem apuca de lucrările de reabilitare a reţelelor termice, scopul fiind de a reduce din pierderile de pe transport şi distribuţie." Cu aceasta afirmatie, se recunoaste ca cea mai mare parte din pierderi sunt in curtea primariei, care este si proprietar a retelei, iar procesul care il are cu Termica pe aceasta tema e ca si pierdut. Iar plateste Primaria din "fonduri proprii?"
Pana acum aceste pierderi nu contau pentru ca erau bagate pe gat la Termica, acum cu privatul nu mai merge, asa ca retelele sunt reabilitate de cine trebuia si pana acum.
Poate acum se vor folosi ce se mai poate din tevile de un milion de euro, cumparate acum 7 ani.
4.   Prosi gramada! trimis de
( 4 iun 2015, 20:24:51
Astia n-au pus mana pe un stas in viata lor. K vine de la calmat!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte