Absolvenţii promoţiei 2015 a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava au fost celebraţi, joi, în cadrul unei ceremonii festive găzduite de Casa de Cultură a municipiului.
Diriginţii au strigat pentru ultima dată cataloagele celor opt clase terminale, i-au premiat pe cei mai merituoşi dintre elevi, iar la rândul lor, tinerii le-au mulţumit dascălilor şi le-au făgăduit că vor porni cu mult curaj într-o nouă aventură a cunoaşterii şi vor păstra în continuare spiritul ştefanist.
Îmbrăcaţi în ţinuta reprezentativă a şcolii, purtând robe, toci şi eşarfe albastre, cei peste 200 de absolvenţi şi-au luat rămas bun de la anii de liceu, fiind aplaudaţi de dascăli, de diriginţi, de colegii lor mai mici şi părinţii prezenţi la eveniment.
Fiecare clasă a proiectat câte un videoclipîn care au fost adunate ipostaze și amintiri din anii de liceu, imaginile stârnind emoții, nostalgii şi bucurii în rândul adolescenţilor pentru care ieri a sunat ultimul clopoţel.
Directorul colegiului, prof. Dan Popescu, a mărturisit că cei 227 de ştefanişti absolvenţi au adăugat „noi performanţe remarcabile şi compatibile cu tradiţia de mare prestigiu a instituţiei”.
„Personal, îmi exprim satisfacţia de a fi profesor al unor elevi de excepţie cum este Lucian Bicsi, care are un portofoliu al performanţelor ce include 19 calificări la olimpiadele naţionale de matematică, informatică şi fizică, sau cum este elevul nostru internaţional, dar şi olimpic internaţional, Gonçalo Araujo Regado”, a mai transmis şeful instituţiei în deschiderea ceremoniei.
În finalul cuvântării sale, Popescu i-a îndemnat pe tineri să fie ştefanişti autentici, să-şi urmeze visul, să nu negocieze adevărul, să facă ceea ce le place şi să persevereze.
Diploma şi placheta de onoare au mers către olimpicul Lucian Bicsi
Diploma şi placheta de onoare a liceului, înalte distincţii oferite de instituţie, au mers în acest an către şeful de promoţie, olimpicul Lucian Bicsi.
Un pasionat al ştiinţelor exacte, tânărul a adus mulţumiri directorului colegiului, dirigintelui său, profesorul de informatică Ovidiu Marcu, şi profesorului de fizică, Costică Costan.
În mesajul său, olimpicul a insistat pe trei calităţi necesare oricărui tânăr, calităţi pe care fiecare adolescent trebuie să le dobândească pentru a avea garanţia reuşitei – creativitate, curaj şi încredere.
Totodată, şeful de promoţie a predat cheia succesului unei eleve din promoţia următoare, Ana Maria Marcu. Festivitatea a continuat cu premierea celor mai buni elevi din fiecare clasă a XII-a.