Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 mai 2015 - Anul XX, nr. 120 (5932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ultimul clopoţel

Cei mai merituoşi absolvenţi ai promoţiei 2015 a Colegiului „Petru Rareş” au fost sărbătoriţi în cadrul cursului festiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei mai merituoşi elevi ai promoţiei 2015 a Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, tineri distinşi cu premii în cadrul olimpiadelor şcolare, concursurilor naţionale şi internaţionale, competiţiilor sportive, au fost sărbătoriţi marţi, la cursul festiv organizat în cinstea absolvenţilor, găzduit de Casa de Cultură a municipiului.

Toată suflarea colegiului, elevi, profesori, dar şi părinţi, au participat la festivitatea care a stat sub semnulemoţiilor, al nostalgiilor, al bucuriei, al tristeţii câteodată.

În cadrul ceremoniei, diriginţii au strigat pentru ultima dată catalogul celor opt clase terminale, au rememorat momente marcante trăite cu elevii la clasă şi au făcut zeci de poze cu cei pe care i-au coordonat timp de patru ani.

„Vom fi aici întotdeauna pentru voi şi dacă vreodată pe drumul lung care vă aşteaptă vă veţi simţi singuri amintiţi-vă că noi aici am fost o mare familie în care am învăţat împreună, în care ne-am reprezentat lumea şi am proiectat-o în infinit de multe oglinzi şi atunci poate va fi mai uşor şi veţi trece mai uşor peste lucrurile pe care le veţi întâlni”, le-a transmis directorul adjunct al instituţiei, prof. Anca Greculeac, adolescenţilor.

 

Diploma de Onoare şi Premiul „Profesor Frieda Vigder”

Diploma de Onoare a Colegiului „Petru Rareş”, cea mai înaltă distincţie a instituţiei, a fost adjudecată de Răzvan Dumitru Meriniuc, acesta remarcându-se prin „spirit altruist, creator, gândire pozitivă, perseverenţă, deschidere spre nou, umor şi consideraţie faţă de cei din jur, a cărui prezenţă şi activitate în viaţa şcolii onorează şi constituie un exemplu”. Prof. Daniela Dungeanu a explicat că Diploma de Onoare se acordă unui singur elev din fiecare generaţie, la sfârşitul clasei a XII-a, iar alegerea lui se face prin votul secret al colegilor şi profesorilor.

De cealaltă parte, o altă distincţie importantă acordată în cadrul cursului festiv este Premiul „Profesor Frieda Vigder”. Bursa în valoare de 1.000 de dolari a fost adjudecată în acest an de doi elevi – Ionela Gâză şi Mihai Găitan.

În iulie 2009, la colegiul sucevean, prof. Ica Manas, de la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, a instituit Premiul „Profesor Frieda Vigder”, în amintirea mătuşii sale Frieda Vigder, apreciată profesoară de chimie a colegiului sucevean şi directoare între anii 1957-1963.

Premiul „Profesor Frieda Vigder” se acordă la sfârșitul fiecarui an școlar unui absolvent al colegiului pentru rezultate foarte bune la învățătură, câştigătorul fiind selectat de Ica Manas pe baza unor recomandări trimise de profesorii diriginţi.

 

Recunoştinţă pentru meritele absolvenţilor

Zeci de elevi au fost invitaţi pe scenă de dascălii lor, în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru premiile adjudecate de-a lungul celor patru ani de liceu.

Premiul catedrei de matematică a mers către Răzvan Dumitru Meriniuc, cel mai bun la disciplina informatică a fost desemnat Vlad Andrei Bădeliţă, la biologie – Ştefan Dascălu, chimie – Diana Tănase, fizică – Răzvan Buhăianu, astronomie – Ionela Gâză, franceză – Alina Chibici şi Emilia Tabără, istorie – Sabina Ştefania Huţu, limba română – Daniela Bejenariu, logică şi argumentare – Vlad Marcu, filosofie – Robert Zaharia, psihologie – Ştefania Petre, economie – Iulia Cumpăratu.

Distincţia Olive Award, din partea catedrei de engleză, a fost obţinută de Ioana Turcu.

Premiată a fost şi şefa promoţiei 2015 – Miruna Gontariu, nota finală a tinerei fiind 9,97.

Voluntarul anului a fost desemnată Irina Filip.

Totodată, au fost premiaţi membrii Clubului de inovaţie şi inventică – Ştefan Dascălu, Octavian Coca, Rareş Şandru, Andreia Cioban, Tudor Laurenţiu Dascălu, Andreea Lucasevici, aceştia fiind câştigători ai unor importante competiţii de specialitate.

Pe scenă au fost invitaţi şi premianţii concursului „Sanitarii pricepuţi” - Răzvan Buhăianu, Andrei Dumitru Comber, Narcisa Cozmici, Ana Maria Lungu, Tudor Mihailiuc şi Mirela Bianca Boca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai merituoşi absolvenţi ai promoţiei 2015 a Colegiului „Petru Rareş” au fost sărbătoriţi în cadrul cursului festiv.
 Vizualizări articol: 4309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Cei mai merituoşi absolvenţi ai promoţiei 2015 a Colegiului „Petru Rareş” au fost sărbătoriţi în cadrul cursului festiv4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă țărănească Întâia oară, sintagma "bucătărie românească" o întâlnim la un autor de cărţi de bucate din deceniul şapte al veacului al XIX-lea, Christ Ionnin, din Bucureşti. Nu e, la propriu, o carte, ci mai mult o... Citeşte