Societatea comercială Drumuri şi Poduri Suceava, al cărei unic acţionar este Consiliul Judeţean şi care se află în prezent în insolvenţă, avea la data de 31 martie 2015 datorii de aproximativ 7,2 milioane de lei şi creanţe, adică sume de recuperat, de 2,4 milioane de lei. Asta în condiţiile în care la data de 30 august 2012, dată la care Eugen Girigan a fost numit administrator special, datoriile totale erau de 19,5 milioane de lei, iar creanţele de 12,7 milioane de lei. Aşa rezultă dintr-un raport pe care administratorul special al firmei Drumuri şi Poduri, Eugen Girigan, îl va prezenta în şedinţa din 29 mai a deliberativului judeţean. La Drumuri şi Poduri sunt angajaţi în prezent 11 oameni, faţă de 137 în urmă cu câţiva ani, mai exact, de când a scăzut volumul de lucrări.
”Întrucât volumul de lucrări a scăzut în permanenţă, începând cu data acumulării datoriei către bugetul de stat, Adunarea generală a creditorilor
a solicitat reducerea cheltuielilor pentru a se putea achita totalul de creanţe şi datoriile curente. S-a redus numărul de personal de la 137 la 11, achitându-se plăţi sociale, salarii compensatorii, conform Contractului colectiv de muncă în sumă de circa 1.800.000 de lei. Pentru a reduce plăţile cu conservarea şi paza activelor s-au scos la vânzare unele active prin procedura de licitaţie aprobată de Adunarea generală a creditorilor. La această dată au fost valorificate prin licitaţie o parte din active, iar o altă parte sunt în curs de vânzare la licitaţie”, se menţionează în raportul societăţii Drumuri şi Poduri. Tot la 31 martie 2015, unitatea avea încheiate contracte în valoare de 3,3 milioane de lei cu Direcţia de Drumuri şi Poduri din subordinea Consiliului Judeţean, iar lucrările vor fi executate în funcţie de asigurarea finanţării.