Furnizorul regional de servicii de apă şi canalizare, ACET, va fi beneficiarul principal al tranzacţiei care urmează să fie făcută între Primăria Suceava şi Termica.
Pentru ca sistemul de termoficare al oraşului, scos la licitaţie de Primăria Suceava, să fie complet funcţional, este necesară preluarea de la Termica a câţiva kilometri de conducte termice, precum şi a unor instalaţii, care asigură pomparea agentului termic către robinetele sucevenilor.
Prima şedinţă a comisiei de achiziţionare a instalaţiilor şi conductelor necesare furnizării energiei termice în Suceava, desemnată de Consiliul Local, a avut loc săptămâna aceasta, fiind prezenţi atât administratorii judiciari de la Termica, conducerea Termica, reprezentanţii creditorului principal, Unicom Holding, cât şi conducerea ACET.
„ În cursul zilei de ieri am creionat ceea ce am avea nevoie să cumpărăm pentru a putea funcţiona sistemul. În 2 iunie vom avea o nouă întâlnire. Sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi o ofertă de preţ corectă. Cei care se ocupă de această problemă au la dispoziţie două săptămâni pentru a stabili ceea ce le trebuie, în teren. Clarificăm lucrurile întâi pe partea tehnică, apoi pe cea economică”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Chiar de Primăria Suceava a ajuns în situaţia de a cumpăra conducte şi instalaţii de la o societate proprie, în care acţionarul majoritar este Consiliul Local, banii vor ajunge tot la o societate înfiinţată de municipalitatea suceveană, ACET, devenită între timp operator regional. Asta deoarece majoritatea instalaţiilor şi conductelor care trebuie cumpărate de municipalitate sunt gajate la ACET de către Termica, în contul apei industriale furnizate.
Până şi ţeava care alimentează cu apă adăpostul de câini din lunca Sucevei este tot a Termica şi va trebui să fie cumpărată de municipalitate.
(21 mai 2015, 13:11:15