În „Noaptea Muzeelor”, sâmbătă, 16 mai, s-a inaugurat iluminatul ambiental al Cetăţii de Scaun a Sucevei. Programul de vizitare pentru turişti a fost în intervalul 17.00-01.00, iar luminile s-au aprins în jurul orei 20:30. Cetatea de Scaun va fi de acum iluminată pe timp de noapte. Tot sâmbătă, în Muzeul Satului Bucovinean s-a deschis Casa Rădăşeni, care a intrat în circuitul de vizitare, cu prilejul manifestărilor circumscrise „Nopţii Muzeelor”. Sute de suceveni i-au trecut pragul, mai ales că vremea a fost favorabilă şi i-a îmbiat la o plimbare spre Cetatea de Scaun şi Muzeul Satului Bucovinean, care a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava din anul 2004. Muzeul Satului Bucovinean are un patrimoniu de 53 de obiective de arhitectură şi tehnică populară, grupate în două zone. Organizat în apropierea Cetăţii de Scaun a Sucevei, muzeul pune în valoare patrimoniul arhitectonic de factură populară din Ţara de Sus. Cel mai tânăr dintre muzeele în aer liber ale României s-a înfiripat în deceniul al VIII-lea al secolului trecut, când satul bucovinean dispunea de nenumărate monumente de arhitectură populară, şi a prins contur după 1990, când noi gospodării şi instalaţii tehnice populare au fost transferate, reconstruite şi deschise publicului vizitator.
Turiştii care s-au oprit sâmbătă în sectorul aflat în apropierea Cetăţii de Scaun au putut vizita 30 de obiective dintre cele mai diverse: case tradiţionale din lemn, anexe gospodăreşti, instalaţii tehnice populare, ateliere meşteşugăreşti, construcţii comunitare, din diferite zone etnografice (Vama, Vicov, Straja, Marginea, Cacica, Şaru Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Roşu, Volovăţ, Vicovu de Jos, Straja, Ostra, Rădăşeni, Moldoviţa, Dorna Candrenilor, Mănăstirea Humorului, Holohoşca, Bilca, Pârteştii de Jos, Satu Mare, Sfântu Ilie, Moldoviţa).
Intrarea la Muzeul Satului Bucovinean a fost sâmbătă gratuită, turiştii putând să urmărească, începând cu ora 18.00, şi un spectacol folcloric cu Ansamblul „Ciprian Porumbescu”. Sucevenii au luat cu asalt şi au vizitat sâmbătă şi Hanul Domnesc (program de vizitare 10.00-24.00) şi Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava (program de vizitare 10.00-24.00). În toate locaţiile, turiştii au putut vizita gratuit expoziţiile permanente şi temporare.