Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 14 mai 2015 - Anul XX, nr. 109 (5921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La Măriţei - Dărmăneşti

Cadavre de animale în stare de putrefacţie, aruncate lângă un fost CAP

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Circa 20 de cadavre de animale, majoritatea în stare avansată de putrefacţie, au zăcut o perioadă îndelungată de timp lângă fostul CAP din satul Măriţei, comuna Dărmăneşti, la ieşirea din localitate spre comuna Şerbăuţi. Situaţia a fost semnalată de un localnic care nu a mai suportat mirosul foarte greu. În apropiere de zona în care au fost abandonate ştârvurile există mai multe ferme mici de creştere a animalelor. În fotografiile trimise şi pe adresa redacţiei noastre se pot vedea leşuri de porci, oi şi capre, din multe rămânând doar scheletele, iar altele fiind mai recente.  Problema a fost semnalată Monitorului de Suceava şi Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava în cursul zilei de marţi, iar marţi seară leşurile au dispărut deja din zonă.

Legislaţia în vigoare este foarte clară în acest sens, cadavrele de animale trebuind duse obligatoriu la un incinerator autorizat. Amenzile pentru încălcarea legii privind incinerarea sunt foarte mari.

Doctorul Leon Postolache, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, a explicat că aceste cadavre de animale pot reprezenta un pericol pentru sănătatea publică, însă şi un posibil indiciu al unei boli printre animale.

„Am trimis un inspector în zonă, leşurile nu mai erau, însă s-au găsit urme de blană şi alte indicii că au fost aruncate acolo. Legislaţia este foarte severă în acest sens, trebuie să ne asigurăm că în zonă nu a fost un focar”, a transmis doctorul Postolache. Faptul că animalele au murit la intervale diferite poate fi un indiciu al unei boli. Localnicii cred că animalele au fost abandonate pentru că erau bolnave, înainte de a muri, de către un proprietar de fermă din zonă, care între timp s-a mutat din localitate.

Directorul DSVSA a precizat că inspectorul de zonă va realiza un raport final referitor la acest caz. 

Trebuie amintit că cel care a luat leşurile din zonă acum două zile trebuia să le ducă la incinerare şi să obţină un document în acest sens, în nici un caz să le adune şi să le îngroape în altă parte. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadavre de animale în stare de putrefacţie, aruncate lângă un fost CAP.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cadavre de animale în stare de putrefacţie, aruncate lângă un fost CAP5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură Greta Garbo, varianta ardeleană Ai nevoie de: Pentru foi: 400 g de făină, 200 g de unt (de prefarat untură), 40 g de drojdie proaspătă, 4 linguri de lapte, 4 gălbenuşuri, o lingură rasă de zahăr; Pentru cremă: 250 g de nuci măcinate, 250 g de zahăr, 4 albuşuri, un pliculeţ de... Citeşte