Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2015 - Anul XX, nr. 104 (5916)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Acţiune de amploare

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi senatorul PSD Ovidiu Donţu, cercetaţi pentru mită şi fapte de corupţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Acţiune de amploare a procurorilor structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie în judeţele Suceava şi Botoşani. Principalele persoane vizate sunt preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi senatorul PSD Ovidiu Donţu. Cele mai multe acuzaţii îl privesc pe Cătălin Nechifor şi au legătură cu diferite lucrări care s-au derulat pe drumurile din judeţul Suceava. În ceea ce priveşte legătura dintre Nechifor şi Donţu, procurorii DNA susţin că aceştia ar fi luat mită 20.000 de euro pentru a favoriza o firmă din Botoşani controlată de Iulian Conţac, nepotul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani.

„Din datele existente, rezultă că numitul Cătălin-Ioan Nechifor a asigurat sprijinul societăţii SC Transporturi Auto SA Botoşani pentru câştigarea contractului având ca obiect executarea lucrărilor privind modernizarea DJ 178 Ilişeşti - Ciprian Porumbescu, în valoare totală de 28.520.000 de lei, deoarece a primit sume de bani de la Iulian Conţac, coordonator informal al SC Transporturi Auto SA Botoşani. Numitul Iulian Conţac a oferit numiţilor Cătălin-Ioan Nechifor şi Ovidiu-Liviu Donţu, senator în Parlamentul României, suma de 20.000 euro, pentru influenţarea membrilor comisiei de licitaţie în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoşani ca fiind cea mai avantajoasă”, au arătat procurorii DNA.

 

Nechifor ar fi primit mită în lucrări executate în interiorul apartamentului

O altă acuzaţie în care apare numele celor doi grei din PSD Suceava, respectiv preşedintele partidului, Cătălin Nechifor, şi vicepreşedintele acestei formaţiuni politice Ovidiu Donţu, este legată de concursul pentru ocuparea funcţiei de director adjunct al Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava

„La data de 22 iulie 2013, numiţii Cătălin-Ioan Nechifor şi Ovidiu-Liviu Donţu au decis susţinerea numitului Cosmin Suciu, agent de vânzări al SC ALCEDO SRL Bucureşti, în calitate de unic candidat la concursul pentru ocuparea postului de director adjunct gradul II în cadrul Oficiului Judeţean pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Suceava. Motivul acestui demers este reprezentat de relaţiile apropiate stabilite de preşedintele CJ Suceava cu Viorel Ieremciuc, administrator al SC HIGH TECH SRL Suceava, socrul lui Cosmin Suciu. În vederea atingerii obiectivului vizat, Cătălin-Ioan Nechifor i-a solicitat lui Cosmin Suciu să-i pună la dispoziţie CV-ul, asigurându-l că îi va comunica toate direcţiile de acţiune ulterioare”, se menţionează în comunicatul DNA.

Chiar dacă în urma selecţiei dosarelor depuse pentru concurs Cosmin Suciu a fost declarat admis, acesta a picat examenul scris, desfăşurat la data de 27 august 2013.

„Indicii privind relaţia cointeresată dintre Cătălin-Ioan Nechifor şi Viorel Ieremciuc au fost evidenţiate şi în contextul întâlnirilor efectuate de cei doi în perioada 29-30 iulie 2013, în urma cărora, la domiciliul preşedintelui CJ Suceava au fost observaţi angajaţi ai SC HIGH TECH SRL Suceava, fiind prezumată executarea unor lucrări semnificative (instalaţii electrice/sanitare), în contrapartida serviciilor de susţinere a ginerelui acestuia”, au mai spus procurorii DNA.

 

Telefonul lui Nechifor către administratorul unei societăţi care avea relaţii de afaceri cu SC Drumuri şi Poduri SA

Potrivit anchetatorilor, pe 1 august 2013, preşedintele CJ Suceava l-a sunat pe Ilie Lahman, administratorul SC CON BUCOVINA SA Suceava, să plătească suma de 300.000 de lei, deşi cuantumul real al sumei datorate ar fi fost de 120.000 de lei. Suma trebuia plătită către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, operator privat aflat sub incidenţa Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei. Trebuie spus că solicitarea lui Nechifor era motivată de faptul că SC CON BUCOVINA SA Suceava datorează SC Drumuri şi Poduri SA Suceava bani pentru lucrări în regim de subantrepriză, efectuate în cadrul Contractului de lucrări pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 177, Poiana Micului - Suceviţa, km 10+000-20+875". Ulterior acestui demers, administratorul SC CON BUCOVINA SA Suceava a furnizat SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, în mai multe tranşe, suma solicitată.

Potrivit procurorilor DNA, preşedintele CJ Suceava nu avea nici un drept să intervină în relaţia dintre cei doi agenţi economici.

„Având în vedere că SC Drumuri şi Poduri SA era în procedură de insolvenţă, administratorul special al societăţii era numitul Eugen Girigan, iar administrator judiciar era numitul Ovidiu Călin. Faţă de această situaţie fondurile nu au fost alocate CJ Suceava, în calitate de acţionar unic al SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, ci numitului Ovidiu Călin. Prin urmare, varianta relansării activităţii SC Drumuri şi Poduri SA Suceava nu era viabilă, cu atât mai mult cu cât societatea comercială menţionată a înstrăinat cvasitotalitatea echipamentelor şi bazelor de producţie din patrimoniu, aflându-se în imposibilitatea de a se relansa din punct de vedere economic. În urma tranzacţionării mai multor autobaze din judeţul Suceava, aflate în proprietatea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, numitul Ovidiu Călin a obţinut un comision în valoare de 160.000 de lei.

În contextul unei evaluări, realizată la data de 12 decembrie 2012, a bunurilor mobile şi imobile aparţinând SC Drumuri şi Poduri SA Suceava propuse a fi scoase la vânzare în cadrul reorganizării activităţii societăţii, s-a stabilit o valoare a acestora de 873.316 euro, fără TVA”, se arată în comunicatul DNA.

„Aveam de plată suma de 266.000 de lei, bani pe care i-am dat în tranşe. Au fost ridicate contracte şi situaţii de lucrări la drumul Poiana Micului - Suceviţa, la care SC Drumuri şi Poduri SA a fost subantreprenor declarat în momentul licitaţiei şi am procedat în acest fel pentru că nu aveam staţie de asfalt”, au explicat reprezentanţii SC CON BUCOVINA SA.

 

Activitatea de la SC Drumuri şi Poduri SA, transferată cu sprijinul lui Nechifor către SC Transporturi Auto SA Botoşani

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava mai este acuzat că a transferat activităţile pe care le derula SC Drumuri şi Poduri SA Suceava către SC Transporturi Auto SA Botoşani

Ioan Cătălin Nechifor, preşedintele CJ Suceava, a solicitat decontarea sumei de 137.527,95 de lei, aferentă lucrărilor de modernizare a DJ 291A, executate în luna aprilie 2013. Având în vedere faptul că lucrările nu puteau fi decontate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP) Suceava, întrucât porţiunea de drum se afla în administrarea Primăriei oraşului Siret, pentru a conferi o notă de legalitate acestui demers, Cătălin Nechifor a emis mai multe hotărâri de consiliu care să prevadă predarea tronsonului de drum către administraţia judeţeană, în baza asocierii între cele două entităţi administrative.

„În acest sens, în cadrul şedinţei CJ Suceava din data de 3 iunie 2013, numitul Cătălin-Ioan Nechifor a iniţiat un proiect de hotărâre privind asocierea judeţului Suceava cu oraşul Siret, în vederea reabilitării DJ 291A Zvoriştea - Zamostea – Siret - Climăuţi - Frătăuţii Noi, pe un tronson de 2,85 km, de la km 21+000 la km 23+850, aflat în administrarea Consiliului Local al oraşului Siret. În cadrul asocierii, Consiliul Local al oraşului Siret va întocmi proiectul tehnic, va realiza lucrările de plombare şi va contribui cu suma de 100.000 lei din valoarea investiţiei, în timp ce CJ Suceava va aloca, prin intermediul DJDP Suceava, suma de 250.000 lei pentru reabilitarea tronsonului de drum. Pentru a evita iniţierea unei proceduri de licitaţie, execuţia lucrărilor a fost atribuită SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, în baza unui act adiţional la contractul aflat în derulare. În acelaşi context, anterior expirării contractului privind lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene, pentru perioada de iarnă 2012-2013, numitul Cătălin–Ioan Nechifor, în calitate de preşedinte al CJ Suceava, a dispus deblocarea sumei de 220.000 lei, reţinută de la SC Transporturi Auto SA Botoşani, cu titlul de garanţie de bună execuţie. În această modalitate, SC Drumuri şi Poduri SA urma să încaseze suma de 40.000 de lei pentru lucrări efectuate sub antrepriză. Relevant este şi faptul că activităţile executate de SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au fost preluate de la SC Transporturi Auto SA Botoşani, în urma intervenţiei directe a numitului Cătălin-Ioan Nechifor la nivelul administratorilor societăţii comerciale din judeţul Botoşani, în cursul lunii decembrie 2012”, se arată în comunicatul DNA.

 

În ecuaţie apare şi Mihai Grozavu, fost vicepreşedinte al CJ Suceava

În ecuaţie apare şi Mihai Grozavu, actual consilier judeţean din partea PSD, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Acesta ar fi intervenit pentru atribuirea unor contracte către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, în mod direct, privind execuţia de lucrări de reabilitare/modernizare a infrastructurii rutiere judeţene, argumentând că prin modificările OUG 34/2006 privind achiziţiile publice se permite cumpărarea directă a lucrărilor în valoare de maximum 100.000 de euro. În acest sens, Mihai Grozavu ar fi invocat necesitatea intervenţiei preşedintelui CJ Suceava pentru materializarea propunerii avansate.

Favorizarea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava de către preşedintele CJ Suceava a fost evidenţiată şi de interesul acestuia, pentru întocmirea documentaţiei necesare decontării sumei de 250.000 de lei, angajată prin asocierea judeţului Suceava cu oraşul Siret, pentru lucrările de reabilitare a DJ 291A Zvoriştea - Zamostea - Siret - Climăuţi - Frătăuţii Noi, realizate de societatea comercială menţionată. Suma a fost preluată din fondul de rezervă aflat la dispoziţia preşedintelui CJ Suceava, destinat unor situaţii speciale.

 

Bani plătiţi de CJ Suceava pentru lucrări subcontractate în mod ilegal

Anchetatorii au mai arătat că aleşii locali din Consiliul Judeţean Suceava au adoptat hotărârile nr. 37 din 28 februarie 2014 şi nr. 89 din 30 mai 2014, care vizează alocarea sumei de 3.500.000 de lei pentru lucrări preconizate la infrastructura rutieră judeţeană. Aceste sume urmau să fie trimise la SUCT Suceava.

„Pentru a disimula acordarea fondurilor numitul Cătălin-Ioan Nechifor a interpus în  circuitul financiar SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, la care Consiliul Judeţean Suceava este unic acţionar, în condiţiile în care operatorul economic nu dispune de capacitatea tehnologică de a executa aceste intervenţii. Numitul Cătălin-Ioan Nechifor a alocat suma de 1.000.000 lei din bugetul Consiliului Judeţean Suceava, prin HCJ nr. 37 din 28 februarie 2014, pentru decontarea cheltuielilor de finalizare a modernizării DJ 291A Zvoriştea - Zamostea - Siret, intervenţie care, deşi a primit ordinul de începere în luna martie 2014, nu a fost demarată.

În mod similar, preşedintele CJ Suceava a  promovat HCJ nr. 89 din 30 mai 2014, pentru finanţarea lucrărilor de modernizare a DJ 176, km 22+000 - 33+000, Vatra Moldoviţei - Argel, prin alocarea sumei de 2.500.000 lei către SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, dintr-un împrumut angajat de Consiliul Judeţean Suceava cu UNICREDIT ŢIRIAC BANK, execuţia acestora fiind demarată în baza contractului nr. 3810 din 14 decembrie 2006. Demersul nu întruneşte condiţiile legale privind achiziţiile publice, întrucât contractul nr. 3810 din 14 decembrie 2006 nu prevede posibilitatea subcontractării. De asemenea, posibilitatea cesionării lucrării către SC SUCT SA presupune, automat, transferul dreptului de încasare a plăţii către această societate şi, implicit, o eludare a legislaţiei privind atribuirea de lucrări publice”, se specifică în comunicatul DNA.

Anchetatorii mai spun că anterior dobândirii calităţii de administrator special al SC Drumuri şi Poduri SA, Eugen Girigan a fost angajat al SC SUCT SA.

„Cel în cauză (notă – Eugen Girigan) a acţionat în prezent, cu acordul numitului Cătălin-Ioan Nechifor, pentru transferul unor importante fonduri din bugetul CJ Suceava către operatorul economic administrat în fapt de sus-numit. Demersurile continue ale preşedintelui CJ Suceava pentru asigurarea de fonduri, în scopul declarat al relansării economice a SC Drumuri şi Poduri SA, susţinute de un grup de consilieri judeţeni coordonat de Mihai Grozavu, nu sunt întemeiate. Astfel, de la începutul anului 2014, actul de management al societăţii este controlat de administratorul judiciar Ovidiu Călin, practician în insolvenţă în cadrul MULTICONSULT IPURL Suceava, şi nu de CJ Suceava, în calitate de unic acţionar. Totodată, varianta relansării SC Drumuri şi Poduri SA prin infuziile de capital nu este realistă, întrucât operatorul economic a înstrăinat majoritatea echipamentelor şi bazelor de producţie din patrimoniu. Numitul Cătălin-Ioan Nechifor a susţinut atribuirea preferenţială a execuţiei unor lucrări în care CJ Suceava este autoritate contractantă, în vederea obţinerii de avantaje personale”, este concluzia procurorilor DNA.

 

Contracte de consultanţă pentru o firmă din Vicovu de Jos

Pentru ca schema să fie completă apare şi numele unei firme din Vicovu de Jos, agreată pentru acordarea contractelor de proiectare şi consultanţă. Este vorba de SC ANIVO'S SRL, aflată în administrarea lui Ovidiu Florin Mutescu.

„Acesta (notă – Mutescu) a exercitat presiuni la nivelul angajaţilor administraţiei publice judeţene pentru impunerea societăţii comerciale pe care o reprezintă ca operator economic agreat pentru derularea de contracte de proiectare/consultanţă cu CJ Suceava sau cu administraţii publice locale de pe raza judeţului. În acest scop, funcţionarii CJ Suceava sunt convocaţi în biroul numitului Cătălin-Ioan Nechifor, unde acesta, împreună cu numitul Gavril Mîrza, fost preşedinte al CJ Suceava, îl recomandă pe numitul Ovidiu Florin Mutescu pentru angajarea de contracte cu instituţii publice de pe raza judeţului. Uzând de susţinerea numiţilor Gavril Mîrza şi Cătălin-Ioan Nechifor, SC ANIVO'S SRL Vicovu de Jos a reuşit să acumuleze un portofoliu semnificativ de clienţi din mediul administraţiilor publice locale din judeţul Suceava. În cursul lunii ianuarie 2014, numitul Gavril Mîrza a intervenit pe lângă factori de decizie din cadrul CJ Suceava cărora le-a solicitat să analizeze oferta lui Ovidiu Florin Mutescu, în prezenţa acestuia din urmă. În susţinerea ofertei sale omul de afaceri anterior amintit a prezentat o listă de parapeţi de producţie externă, pentru a fi utilizaţi la podurile din administrarea DJDP Suceava, care, însă, din punct de vedere tehnic nu se pretează la infrastructura rutieră judeţeană”, se arată în concluziile DNA.

Pentru acest aspect, Cătălin Nechifor va fi cercetat pentru abuz în serviciu.

 

Demersurile lui Nechifor pe lângă un membru al CNA

În ancheta procurorilor DNA apare şi un post de radio gestionat de firma SC Impact SRL Suceava. Mai exact, pe 31 iulie 2013 Cătălin-Ioan Nechifor i-ar fi solicitat Mariei Monica Gubernat, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, anularea deciziei de retragere a licenţei de funcţionare a staţiei din oraşul Gura Humorului aparţinând SC Impact SRL Suceava, sancţiunea aplicată începând cu data de 30 iulie 2013.

„Preşedintele CJ Suceava a avut în vedere asigurarea mediatizării propriilor activităţi, pentru crearea unei imagini favorabile la nivelul opiniei publice”, au arătat anchetatorii.

 

Susţinere şi pentru firma ACI AG SRL Suceava

Lista acuzaţiilor la adresa lui Cătălin Nechifor cuprinde şi infracţiunea de trafic de influenţă, prin aceea că i-a sprijinit pe Gabriel-Mihai Ignătescu şi Victor Ciobanu, administratorii SC ACI AG SRL Suceava.

Mai exact, preşedintele CJ Suceava a intervenit în vederea obţinerii de către firma ACI AG a contractului de lucrări aferent obiectivului de investiţii „închiderea depozitelor urbane existente în judeţul Suceava din cadrul Proiectului <Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava>", în valoare de 65.855.478,45 de lei, fără TVA, autoritatea contractantă fiind Consiliul Judeţean Suceava.

 

Senatorul Ovidiu Donţu neagă toate acuzaţiile care i se aduc

Contactat telefonic, senatorul Ovidiu Donţu s-a arătat siderat de acuzaţiile care i se aduc, mai ales că nimeni nu i-a adus la cunoştinţă vreo învinuire.

„Mi-ar fi plăcut să fiu chemat de procurori înainte de a-mi auzi numele într-un comunicat DNA. Îi asigur că aş fi răspuns prompt şi aş fi clarificat situaţia expusă. Le-aş fi spus că nu cunosc persoana care apare în comunicat (notă – Iulian Conţac), nu cunosc activitatea firmei despre care se face vorbire în comunicat (notă – SC Transporturi Auto SA Botoşani), nu cunosc despre vreo licitaţie care s-ar fi organizat şi la care să fi participat acea firmă şi în general nu am nici o informaţie despre situaţia expusă. Nu cunosc nici un membru al unei comisii de licitaţii şi nu am încercat vreodată să iau legătura cu aceştia”, a precizat Ovidiu Donţu.

Acesta a mai menţionat că nu a luat mită, aşa cum au arătat procurorii DNA, şi nu a făcut nimic ilegal.

 

Percheziţii şi la Primăria Fălticeni

Percheziţiile de ieri au vizat şi Primăria Fălticeni. De aici reprezentanţii DNA au ridicat mai multe documente care au legătură tot cu un contract derulat prin intermediul SC Drumuri şi Poduri SA Suceava.

Cătălin Coman, primarul din Fălticeni, a precizat că este vorba de un contract din 2009.

„I-am convocat pe cei care lucrau la vremea respectivă în primărie pentru a da amănunte şi explicaţii. Asta e tot ceea ce ştiu”, a menţionat Cătălin Coman.

 

Ieri, percheziţiile, audierile, cu altă ocazie

Trebuie spus că acţiunea de ieri nu a fost urmată şi de ridicarea unor suspecţi în vederea audierilor de către procurori. Cel mai probabil, mai întâi vor fi studiate documentele, iar mai apoi se va ajunge şi la acuzaţii, eventual inculparea unor persoane. Ca fapt divers, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, nici măcar nu era prezent ieri în zonă, fiind plecat la Bucureşti. Cu toate că am încercată să luăm şi poziţia sa vizavi de multitudinea acuzaţiilor care i se aduc, acest lucru a fost imposibil, Nechifor preferând să nu răspundă nici la telefon şi nici la sms-uri. Mai trebuie adăugat că percheziţiile de ieri nu s-au derulat doar la sediul Consiliului Judeţean Suceava, la sediul SC Drumuri şi Poduri SA, la Primăria Fălticeni, ci şi la mai multe societăţi comerciale din Suceava şi Botoşani, care au avut relaţii contractuale cu administraţia judeţeană. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi senatorul PSD Ovidiu Donţu, cercetaţi pentru mită şi fapte de corupţie.
 Vizualizări articol: 8463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 12 voturi
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi senatorul PSD Ovidiu Donţu, cercetaţi pentru mită şi fapte de corupţie4.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Los Botosani trimis de
( 8 mai 2015, 11:09:36
Daca tot a colaborat cu firme din Botosani, ar fi normal ca Pacalin sa se mute la Botosani cativa ani!laughing))
1.1  RE: Los Botosani trimis de
( 8 mai 2015, 11:29:42
Si eu imi doresc acelasi lucru. Pe langa faptul ca nu a facut nimic pentru judet, nu a fost in stare sa termine aeroportul, soseaua de centura, desi a avut guvern PSD si era vazut ca un mare erou al partidului pentru ca l-a doborat pe Flutur, acest Pacalin nici macar nu este in stare sa faca o combinatie cum trebuie. Auzi la ei...l-au declarat pe Suciu ala admis, dar incompetentul pilist a picat la proba scrisa. Pai bine mai Pacalin...chiar asa l-ai lasat descoperit? Nu i-ai pus si tu la dispozitie macar o parte din subiecte? Chiar asa??
2.   La puscarieee... Nechifor , Dontu la puscarie!!!!! trimis de
( 8 mai 2015, 12:05:22
Din cate imi amintesc eu acceiasi firmă din Botoşani controlată de Iulian Conţac, nepotul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani a preluat si lucrarile de modernizare a aeroportului Suceava! La fel lucrarile de la aeroport nu se mai tarmina cum nu se mai termina soseaua de centura a Sucevei! Hoooooooo..... La puscarie gunoaie ala Sucevei!
3.   Comentariu trimis de
( 8 mai 2015, 12:22:44
Nu , lucrarile de la Aeroport , sunt castigate tot de o firma din Botosani, respectiv Tehnic Asist, care nu are nici o legatura cu Contac, cel putin pe fata):
4.   Ha, ha ! trimis de
( 8 mai 2015, 12:46:39
A inceput cenzura ! Deja au disparut comentarii de FB si comentarii despre dosarul 2257/86/2010 de la Tribunalul Suceava : "Solutie: Admite în parte acţiunea, astfel cum a fost precizată. Obligă pe pârâta D.J.D.P. Suceava să achite reclamantei suma de 5.602.164 lei cu titlu de preţ lucrări de reparaţii drumuri judeţene şi la plata dobânzii legale calculate de la data de 01.03.2010 şi până la data plăţii efective a debitului principal. Obligă pe pârâta D.J.D.P. Suceava să achite suma de 17.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Judeţean Suceava ca nefondată. Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâta D.J.D.P. Suceava. Obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Suceava să aloce fondurile necesare în vederea efectuării plăţii sumelor menţionate mai sus. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare."
Sentinta care pune ordine dupa tovarasul Flutur, care este vinovatul principal pentru intrarea SCDP in insolventa.
4.1  RE: Ha, ha ! trimis de
( 8 mai 2015, 13:09:46
Băăăăăă, Kangure!
Tu ej nebun?
Păi măi, neicuță, boacterii au dreptul cumva, prim prisma prevederilor Legii 218 a poliției Române și a Legii 360 - Statutul polițistului - SĂ FACĂ POLITICĂ sau să exprime în public opinii care aduc atingere onoarei și profesiei de boacter?

Legea 360/2002
Articolul 42
Politistul este obligat:
d)sa aiba o conduita corecta, sa nu abuzeze de calitatea oficiala si sa nu compromita, prin activitatea sa publica ori PRIVATĂ, prestigiul functiei sau al institutiei din care face parte.

Articolul 43
Politistului ii este interzis, in orice imprejurare:
f)sa redacteze, sa imprime sau sa difuzeze MATERIALE ori publicatii CU CARACTER POLITIC, imoral sau care instiga la indisciplina;

Articolul 45
(1) Politistului ii este interzis:
a)sa faca parte din partide, formatiuni sau organizatii politice ori SĂ DESFĂȘOARE PROPAGANDĂ ÎN FAVOAREA ACESTORA;
b) SĂ EXPRIME OPINII SAU PREFERINȚE POLITICE la locul de munca sau ÎN PUBLIC;

-----
Boactere țâfnoș și orgolios, bănuia cam toată lumea că faci parte din gașca pesedistă spurcată a milițienilor, procurorilor și judecătorilor de la Rădăuți.
Dar chiar așa, să dai cu mucii în fasole exrpimându-ți în public opțiunile politice kaghebiste și preferințele politice NKVD-iste, nu mă așteptam!

Oare pe la IPJ, dacă tot se stă cu PC-ul în boschete la urmărit NELEGAL lumea, nu e nici un factor decizional care să ia taurul de coarne, să identifice „prin mijloace specifice” identitatea polițistului având usernamele „KANGAROO” și să-i înfigă o bunătate de a treia cizmă în koor?

Herr Standartenführer Onea, ceva autosesizare?
Herr Sturmbannführer Iepureanu, ceva sesizare a Biroului de Contol Intern?
Nema? Îi ghini așa?
Bine, bre!
4.2  RE: Ha, ha ! trimis de
( 8 mai 2015, 13:55:26
Nu stiu unde ai vazut tu optiuni politice si alte alea. Am facut referire la niste fapte care exista si pe care nu le poate nega nimeni. Ai intrat pe portal.just.ro ? Ai intrat pe mfinante.ro ? Ce caracter politic are ceea ce am scris ? Ce propaganda visezi ?
5.   Revin cu precizari trimis de
( 8 mai 2015, 12:59:59
Flutur a declarat "asfalt electoral" lucrarile facute in cursul anului 2008, lucrari care erau vizibile si la o calitate corespunzatoare si a ordonat subordonatilor din DJDP din cadrul CJ Suceava sa refuze la plata aceste lucrari efectuate de SCDP Suceava, societate unde actionar unic era tot CJ Suceava si al carei profit mergea la bugetul CJ. Astfel, cateva zeci de miliarde nu au mai fost platite , Girigan care era director a fost dat afara impreuna cu toata conducerea, iar in loc a venit managementul tovarasului Flutur. Cei care cumparau ingredientele pentru o tona de asfalt cu 10 milioane de la firmele prietene, apoi vindeau mai departe tona de asfalt cu 5 milioane la alte firme prietene, cand de fapt o tona costa sa spunem 8 milioane ( e doar un exemplu ). Si uite asa, de la profituri ale SCDP de zeci de miliarde in 2005 - 2008 s-a ajuns la pierderi de sute de miliarde pana in 2012. E ca si cum, la scara, societatea cu 500 de angajati ar fi primit o amenda de 60 de miliarde. Ganditi-va, ca acum e sport national cu ANAF-ul asta, ce s-ar intampla daca o firma cu 10 angajati primeste o amenda sau nu-si primeste banii, circa un miliard si ceva. Si nu vorbim de o firma cu nu stiu ce adaosuri, vorbim de o firma pentru care profitul era de ordinul catorva procente, nu de 100%. Ce face acea firma ? Exact : se inchide. La fel a patit si SCDP. Nu a mai contat ca au venit banii in ceasul al patrusprezecela. Penalitati, dobanzi etc. etc. Deci, pe Flutur si Cadariu de ce nu-i intreaba nimeni nimic ?
5.1  RE: Revin cu precizari trimis de
( 8 mai 2015, 13:23:45
Kangure, m-am gândit la o chestie mit stock:
Ia să-ț' fack Io* o sesizare la IPJ referitoare la încălcarea prevederilor Statutului polițistului.
Caut din urmă ceva comentarii în care tu cu mânuța ta scriai că ești boacter de noapte, apoi trimet plicul la IPJ, așa sub formă de sesizare „in rem”.
Cei de la IPJ spele-se pe cap pe urmă, să ia la purecat cine-i Kangurul și ce anume îl mână pe el în luptă.
Ce zâci, Kangure, nu-i așa că-i mit stock aideea mea?
Poate-poate primești și tu o ciubotă-n kur.
Căci, orice ciubotă primită în kur este un element progresist, sub forma unui impuls evolutiv către înainte.devildevildevildevildevil
5.2  RE: Revin cu precizari trimis de
( 8 mai 2015, 14:00:58
Da dragule, sunt boacter de noapte si ma mandresc cu asta. Am teritoriu in zona Radauti. Pazesc un loc ingradit, deoarece noaptea vin multi taranusi , mai ales din Zamostea si Zvoristea la furat de fier vechi. Eu ii pandesc in boscheti sau boscheturi , cum vrei sa le spui, si ii ating la mir. Deci esti liber sa faci ce sesizare vrei tu. Poti sa-ti intinzi iarasi antenele sa vezi cine sunt. Eventual sa-l rogi pe Bucsa sa investigheze sau pe Cici a ta.
5.3  RE: Revin cu precizari trimis de
( 8 mai 2015, 16:38:37
Chill, boactiri!talk to the hand
Nu teangry surescita așa tare, ca un sifon abandonat într-un furnal încins de la Mittal Steel, că p-ormă îți explodează bostanul cel întotdeauna mai mic cu 10 numere decât cașcheta!
Șăzi ghinișor, țâcnitule!

Imediat te servesc și pe tine c-o sesizare, stai să isprăvesc întâmpinarea-roman ce i-am pregătit-o la Zaiațul kaghebist (19 pagini 'Tâmpinare + 47 de anexedohbig grin ).

Da' fii antenă la ce șotie șugubeață m-am gândit: ce-ar fi să nu trimet petiția la IPJ Suceava, că m-am plictisit de ăștia de la Sv. Nu mai bine o trimet direct pe adresa Ministerului de Interne?
Parcă altu-i nivelul de adrenalină secretat, nu-i așă, boactere?hee hee

Apoi, trebe să te informez că nu mai am cum să le antamez serviciile lu' Greuceanu sau ale Lolei Cicci di Tormenta fiindcă NU MAI SUNTEM PRETINI : m-am „divorțat” de amândoi fiindcăconfused nu-ș ce dracu i-o apucat să-și ieie, în loc de nume cilivizate, ditamai numerele, de zâci că o fost în vacanță la Auschwitz-Birkenau.
Pi Greuceanu cică-l cheamă acuma 176/P/2015 (adicătelea e frate geamăn cu Zaiațul kaghebist) iară pe Signora Lola Cici The XIth o cheamă amu' 189/P/2015.
Șî astea nu-s numere de mămăligă căpătate în Republica Rădăuți, ci-s numere dintr-alea genuine, de la mamica lor de acasă, adicătelea e vorbire despre PCA Sv.
Aileeeeuuuu, ce vremuri.... interesante se anunță.

Nu și tracasat, până mâni la nămiez te servesc și pe tine c-o petiție alcătuită în stil Karl Țais Jena.
Ai răbdari!hurry up Ci țâ-i scris, între cornițe ți-i pus!winking
devildevildevildevildevildevildevildevildevildevil
6.   Pacat de fotoliile pufoase pe care a stat… trimis de
( 8 mai 2015, 14:59:44

Se zice ca dl. Catalin Nichifor. nu raspunde la telefon! Nu- i de mirare.
De cind a fost uns, in fruntea bucatelor, nu a raspuns de nimic, ca nu s-a priceput, dar si pentru ca sefii l-au desconsiderat .
Trebuia sa faca ceva la Suceava, dar asta presupunea munca, raspundere, implicare…,
Pacat de fotoliile pufoase pe care a stat…
Daca avea un pic de patriotism locai putea sa contribuie la terminarea Centurii Sucevei, Aeroportul Salcea, autostrada Suceava- Iasi si Suceava Cluj , etc,
Poate la DNA va raspunde de ce i-a placut sa fure in loc sa munceasca!

7.   Ce avere are senatorul Dontu trimis de
( 8 mai 2015, 16:50:29
Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu deţine, potrivit declaraţiei de avere din iunie 2014, împreună cu soţia sa, patru apartamente în Suceava şi Botoşani, din care trei sunt moştenite, iar unul cumpărat prin vânzarea de părţi sociale ale unei farmacii, dar şi două microapartamente în Suceava, achiziţionate, unul cu credit în derulare.El mai are un depozit bancar de 19.047 de euro, un altul de 60.000 de lei, o asigurare de 2.229,19 lei şi certificate SAFI de 61,72 de lei, dar şi un credit de 15.000 de euro contractat în anul 2006 cu scadenţă în 2021.
Ovidiu Donţu a încasat venituri anuale de 58.908 lei de la Senat.
8.   Ce avere are Constantin Nechifor trimis de
( 8 mai 2015, 16:54:27
Potrivit declaraţiei sale de avere din 2013, acesta are un apartament, două maşini, trei terenuri şi şapte conturi şi depozite bancare în lei, dar şi în euro.Președintele CJ Suceava are un cont de 48 069,31 de lei, deschis în 2003, unul de 25 120 de euro deschis în 2007 și unul de 716,97 euro deschis în 2012, dar și patru depozite bancare de aproximativ 14 000 de euro şi 19 533,51 lei. De asemenea, acesta le-a împrumutat socrilor săi 12 500 de euro. Şeful judeţului are un credit contractat în 2007 de 45 622,32, scadent în 2027.
În plus, Cătălin Nechifor are două terenuri agricole de patru hectare și un teren intravilan, luat printr-un credit ipotecar, cu o suprafață de 100 de metri pătrați. Apartamentul pe care îl deține are 98 de metri pătrați și este achiziționat tot prin credit ipotecar şi două maşini: un Volkswagen Golf şi o Toyota.
Tot în declaraţia de avere el a precizat că a obținut ca deputat venituri de 25 730 de lei, ca președinte de Consiliu județean 27 770 de lei și 12 000 de lei din activități agricole. Soția sa a câștigat 11 925 lei ca șef centru la Direcţia Generală de Aasistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava și 9.151 în calitate de consilier al AJPIS.
9.   LA PUSCARIE trimis de
( 8 mai 2015, 17:00:17
LA PUSCARIE BOILOR, TRADATORI DE TARA SI DE NEAM, FII DE CATEA CE SUNTETI , CUM VA MAI RABDA PAMANTU, MOARTE PENTRU HOTI HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
10.   Bascalie maxima trimis de
( 8 mai 2015, 17:11:20
Azi m-am dus sa pun benzina.Daca ieri pretul era 5.75 lei azi era 5.83.Ce se intampla fratilor?Asta iarna benzina era 4,95 lei.Si de atunci pana acum nu s-a intamplat nimic.N-a crescut pretul petrolului,nu s-a terminat petrolul.In America costa 1 leu.Americanii si tarile arabe au dat foarte jos pretul pentru a-i nenoroci pe rusi.Si la noi pretul creste cu viteza fulgerului.A venit caldura,cetatenii circula la gratare si concedii ,hai sa-i belim la maxim .Un roman a povestit la TV.A pus benzina la OMV in tara si a platit 5,75 lei.A plecat in Austria si a platit benzina (pretul in lei)5,60 lei.Era vorba tot de OMV si de benzina pe care austriecii o produc in Romania.Daca tineti cont si de pretul de transport in Austria va dati seama ca austriecii o platesc mult mai ieftin.De ce pe noi romanii ne belesc toti?Pentru ca suntem fraieri.O firma din Scotia organizeaza excursii de vanatoare(ursi bruni )la noi in tara.O tanara a intrebat de ce trebuie sa ne ucida ursii.Răspunsul a fost socant "Da, vom ucide toţi urşii voştri Sunteţi o ţară ieftină, cu conducători ieftini, politicieni corupţi şi asta meritaţi"

11.   Platim ca prostii taxe si impozite trimis de
( 8 mai 2015, 17:21:13
Tara in care traiesc nu e tara mea.E tara lor.A celor care traiesc din taxele mele.Ei sunt din 90 in fruntea consiliilor locale si judetene si stiu ce sa faca cu taxele mele,unde să le deturneze, cum să-şi plătească servicii personale din ele, cum să le toace pe pavele si borduri,pe flori si pe arbusti japonezi pitici.Pe drumuri care sunt carpite mereu si nu asfaltate.Daca vezi gropi in asfalt aia sunt banii tai care au fost bagati in buzunarele lor.Nu ai autostrazi si infrastructura?Aia sunt banii tai care nu au mai ajuns acolo unde trebuie ci au ajuns in buzunarele lor.Nu ai spitale si doctori?Aia sunt banii tai care au ajuns in buzunarele lor.
12.   Piesedeul e puhav trimis de
( 8 mai 2015, 19:27:41
Astia nu au vana in ei. Sant multi , trecuti si mult prea blegutzi. Pesedeul este aidoma unei "intreprinderi" de stat care avea monopol pe o "chestie" dar s-a dus in cap incet incet datorita "gestionarilor cu studii putine si pofta de mangleala maxima". Nici schimbarea macazului cu niste tinerei de genu Ponta nu i-a redresat pt. ca "bosilor de bosi" li "s-a permis" sa traiasca ca niste printi cu pensie si privilegii revoltatoare cel putin 25 de ani de viata dupa revolutie asa ca recompensa .Ce oare li s-a ceruit la bosii de bosi de la piesede si din servicii ? Sa joace murdar ca si profesinistii fara Dumnezeu cu "interactivii" de le perdeleu. Traim IN TARA SECURISTILOR care isi dau stafeta 'fonctiei si influentei" din tata in fiu. Din 2016 am belit-o cu totii, pt. ca vin iar la putere tortionarii din tata in fiu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei