Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2015 - Anul XX, nr. 103 (5915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Xplorers Team

Studenţii suceveni vor să se impună în cadrul unui concurs internaţional din domeniul electronicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Xplorers Team, respectiv Mihai Cenuşă, Ciprian Sofronia şi Stelian Senocico, este una dintre echipele care va reprezenta Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) la competiţia internaţională “Electro-Mobility 2015″, manifestare dedicată viitorilor ingineri, organizată de firma Continental Automotive Romania.

Pentru concursul care va avea loc în perioada 8-9 mai, cei trei studenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor au realizat o maşină electrică ce este capabilă să parcurgă un traseu de peste 10 metri, şerpuit, cu pantă, fără nici o intervenţie umană din exterior. Mai mult de atât, tinerii au creat şi o interfaţă Android prin care pot prelua controlul asupra maşinii pentru parcurgerea traseului impus, o altă cerinţă a concursului care va avea loc la Iaşi.

Mihai Cenuşă, coordonatorul echipei, a explicat:„Realizarea maşinuţei a durat circa jumătate de an, dar rezultatul este ceea ce ne-am dorit. Eu cred că avem şanse la premiul cel mare. Pentru maşinuţă am făcut invertoarele, care sunt dispozitive pentru acţionarea motoraşului trifazat, aceasta fiind  partea cea mai dificilă, dar şi cea mai importantă, aş putea spune. Iar pentru ca maşina să parcurgă singură traseul i-am plasat senzori ultrasonici. Aceştia emit ultrasunete şi, în funcţie de timpul de întoarcere a acestora, se poate calcula distanţa până la un obstacol al traseului. Pentru panta din traseu am pus un accelerometru”.

Acesta a mai mărturisit că a finanţat întreg proiectul din propriul buzunar, investind în componente banii din bursele primite de la Universitate şi de la Fundaţia Alfa – Botoşani.

Mihai Cenuşă se află la a III-a participare la „Electro-Mobility”, în 2013 adjudecându-şi locul al II-lea. În 2014, împreună cu Ciprian Sofronia şi Stelian Senocico, a câştigat premiul ElectroMobility Online. 

“Trebuie subliniat faptul că anul acesta am venit cu lucruri noi şi nu ne-am inspirat deloc din concursul din 2014. Am trecut iar prin toată perioada de development şi testare a invertoarelor. Avem speranţe mari”, spune Mihai. Pasionat de electronică, acesta recunoaşte: “Am un minilaborator în camera mea de cămin, un arsenal, cu osciloscop, scule, componente, staţia de lipit, multimetre, toate cumpărate de mine. Acolo lucrez, am tot ce-mi trebuie”, a mai completat tânărul.

Cei trei studenţi de la USV au fost coordonaţi de şeful de lucrări dr. ing. Remus Prodan. 

Totodată, în perioada 17-24 mai, acelaşi echipaj, la care se va alătura şi studentul  Gheorghe Prelipcean, va participa la competiţia internaţională Hard&Soft, de la Universitatea din  Suceava.

 

Tinerii lucrează deja în mari companii de profil

Tinerii au început să lucreze la proiect din luna noiembrie a anului trecut, miza fiind una importantă. Premiile 1, 2 şi 3 sunt în cuantum de 1.100, 800, respectiv 500 de euro.

Adevăratele recompense sunt însă contractele de angajare pe care studenţii le primesc şi ca urmare a participării la aceste competiţii.

Coordonatorul echipei, Mihai Cenuşă, va semna în curând cu Continental Automotive Romania SRL Iaşi, pe post de hardware development engineer, acceptând această oferă în detrimentul altor două companii internaţionale.

Totodată, Stelian Senocico şi Ciprian Sofronia lucrează deja la Assist Software Suceava pe partea de dezvoltare aplicaţii software (IOS şi Android).

„Electro-Mobility” se află la a IX-a ediţie şi este dedicat tuturor studenţilor de la facultățile de profil tehnic din ţară care doresc să-şi testeze cunoştinţele şi să răspundă unei provocări tehnice interesante, ce poate fi punctul de plecare în construirea unei cariere de succes în domeniu.

51 de echipe s-au înscris la concursul din acest an, Universitatea din Suceava fiind reprezentată de şapte echipaje. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii suceveni vor să se impună în cadrul unui concurs internaţional din domeniul electronicii.
 Vizualizări articol: 2127 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Studenţii suceveni vor să se impună în cadrul unui concurs internaţional din domeniul electronicii4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei