La Câmpulung Moldovenesca fost marcată ieri împlinirea a 20 de ani de colaborare între Spitalul de Psihiatrie din acest municipiu şi Asociaţia Rumaenienhilfe – Germania. Evenimentul s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei Câmpulung Moldovenesc, fiind prezenţi primarul Mihăiţă Negură, o parte a consilierilor locali, medicul primar psihiatru şi doctor în ştiinţe medicale din cadrul Spitalului de Psihiatrie, Alexandru Paziuc, precum şi reprezentanţi ai asociaţiei din Germania. Întâlnirea a început cu discursul medicului Alexandru Paziuc, care a mulţumit părţii germane pentru sprijinul acordat pe toată perioada colaborării, manifestându-şi în acelaşi timp speranţa şi dorinţa de a derula şi în continuare proiecte comune. La rândul său, primarul Mihăiţă Negură a ţinut să confirme sprijinul pe care autoritatea publică locală îl acordă acestui parteneriat. Mihăiţă Negură le-a mulţumit reprezentanţilor asociaţiei din Germania atât din partea lui, cât şi din partea Consiliului Local.
„Marcăm astăzi împlinirea împlinirea a 20 de ani de activitate comună a celor două organizaţii, colaborare care a fost în sprijinul sănătăţii cetăţenilor din municipiul nostru”, a spus Negură. Pentru a le mulţumi pentru activitatea pe care au avut-o în acest municipiu în cadrul parteneriatului cu Spitalul de Psihiatrie, Mihăiţă Negură a înmânat Asociaţiei Rumaenienhilfe o diplomă de excelenţă, alături de o plachetă comemorativă şi o monografie a municipiului Câmpulung Moldovenesc.
„Partenerii noştri au fost vizibil încântaţi de eveniment şi s-au arătat încrezători că acest parteneriat va funcţiona şi în continuare, sperând în rezultate cel puţin la fel de bune ca cele de până acum”, a spus Mihăiţă Negură la finalul evenimentului.
La rândul său, medicul psihiatru Alexandru Paziuc a subliniat faptul că în cei 20 de ani, „pas cu pas am construit un model de colaborare şi prietenie, ceea ce ne-a încurajat să fim ceea ce suntem astăzi, şi asta cu sprijinul lor”. Alexandru Paziuc a precizat că prin colaborarea avută cu Asociaţia Rumaenienhilfe din Germania, Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc a devenit un model şi pentru alte unităţi similare din România. Tot ieri, reprezentanţii Asociaţiei Rumaenienhilfe
au vizitat şi şcoala specială din Câmpulung Moldovenesc, acolo unde le-au oferit cadouri copiilor.