Refacerea străzilor din municipiul Suceava afectate de uzură, dar, de cele mai multe ori, de lucrările de modernizare a reţelelor subterane, de la cele de termoficare, telecomunicaţii, până la cele de apă şi canalizare, a demarat în forţă în luna mai.
„Prioritatea acestei perioade este asfaltarea străzilor. În cadrul proiectului de modernizare a străzilor pe fonduri europene s-a turnat asfalt la finele săptămânii trecute pe strada Calea Unirii şi pe Cuza Vodă. Săptămâna aceasta se va freza asfaltul pe strada Universităţii, urmând ca în scurt timp să se treacă la turnarea covorului asfaltic”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
În paralel, din fondurile municipalităţii sucevene se fac lucrări de asfaltare pe strada Nicolae Iorga din cartierul Burdujeni şi pe strada Ştrandului, din Iţcani, în vreme ce alte echipe se ocupă de reparaţii stradale în zona centrală şi în cartierul Burdujeni.
„În zona centrală se lucrează pe strada Mihai Viteazu, iar în Burdujeni în zona Cuza Vodă II, în special pe strada Tineretului, afectată de lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare. Din această săptămână vrem să începem şi lucrările de refacere a străzii Mărăşeşti, dar acolo depindem de lucrările din proiectul de apă şi canalizare”, a precizat Ion Lungu.
Edilul sucevean va relua discuţiile cu constructorii care se ocupă de lucrările de apă-canalizare chiar şi în comandamentul de astăzi, pentru evitarea unor situaţii absurde, în care municipalitatea repară, iar aceştia vin din urmă şi sapă.
„Sincronizarea lucrărilor noastre cu cele de pe apă şi canalizare este foarte importantă, pentru că deja pe două străzi ne-am lovit de probleme. Pe strada Nicolae Iorga trebuie să oprim lucrările pentru că mai au de făcut un racord la apă şi canalizare, iar pe Mărăşeşti mai au de asemenea nişte resturi de lucrare, care ne împiedică activitatea de asfaltare”, a spus primarul Ion Lungu, care şi-a propus ca anul acesta sa refacă 200 de străzi numai din fondurile proprii ale municipalităţii.