Cei opt ofiţeri şi subofiţeri de la Poliţia oraşului Dolhasca îşi desfăşoară activitatea într-un sediu vechi, foarte degradat, cu plafon din stuf şi cu WC din lemn, aflat în curte, cu nimic mai modern decât cele folosite de bunicii noştri acum o sută de ani.
Situaţia a fost semnalată de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP), filiala Suceava, în timp ce conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a transmis că rezolvarea acestor probleme este o prioritate, care depinde însă de banii care vor fi alocaţi de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Buda din curte, cea mai mare problemă din multe altele, la sediul Poliţiei Dolhasca
Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a detaliat multitudinea de probleme de la sediul Poliţiei oraşului Dolhasca: “Plafonul clădirii este din stuf cu lut, nu există grup sanitar şi nici racord la apă curentă şi canal. De asemenea, acoperişul clădirii este şi el deteriorat. Practic întregul sediul este într-o stare foarte proastă, iar totul culminează cu WC-ul de lemn din curte”.
El a arătat că problema a fost sesizată în scris de sindicat conducerii IPJ Suceava încă din data de 18 decembrie 2014. Şi fostul şef al Poliţiei oraşului Dolhasca, comisarul-şef Florin Gavrilă, pensionat de curând, a sesizat de nenumărate ori condiţiile jalnice în care se lucrează la structura de poliţie care gestionează o localitate cu 11.000 de locuitori, din care peste 2.000 de romi.
După pensionarea comisarului-şef Florin Gavrilă, la conducerea Poliţiei oraşului Dolhasca a fost numit, prin împuternicire, cu caracter provizoriu, un tânăr ofiţer, inspectorul principal Vasile Grădinaru. Pe lângă faptul că au condiţii foarte proaste de lucru, poliţiştii din Dolhasca sunt şi puţini raportat la numărul populaţiei şi la fenomenul infracţional din Dolhasca.
IPJ Suceava a întocmit un necesar de cheltuieli şi aşteaptă bani de la Bucureşti
Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul IPJ Suceava, a declarat că renovarea şi racordarea la utilităţi a sediului Poliţiei oraşului Dolhasca sunt priorităţi ale conducerii poliţiei judeţene.
„Conducerea IPJ Suceava, prin Serviciul de Logistică, a efectuat un raport al necesarului de cheltuieli cu privire la sediul Poliţiei oraşului Dolhasca şi l-a transmis către Direcţia de Logistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, care este ordonator de credite. Sumele necesare pentru sediul Poliţiei oraşului Dolhasca ar putea fi alocate la următoarea rectificare bugetară”, a transmis Ionuţ Epureanu.
Un alt sediu problemă este cel al Secţiei de Poliţie Burdujeni
Sindicaliştii de la SNAP Suceava au ţinut să mai aducă în atenţie şi problema unui alt sediu de poliţie aflat în stare proastă.
După cum a precizat Vasile Grumăzescu, Secţia de Poliţie Burdujeni îşi are sediul într-un imobil vechi de peste o sută de ani. Şi aici tavanul din lut este degradat, în interior este igrasie şi sunt infiltraţii de apă, tencuiala exterioară este deteriorată, iar lambriul şi parchetul sunt foarte degradate.
„De 15 ani la această secţie nu s-a făcut nici o renovare”, a mai sesizat liderul SNAP Suceava.
Şi aceste probleme au fost semnalate în scris conducerii IPJ Suceava la finele anului trecut.
(29 apr 2015, 18:34:44
- Ce faceti bai, aici?
- Intindem curse, sefu'!