O tânără în vârstă de 20 de ani a fost încătuşată în stradă de un echipaj de poliţie rutieră după ce a fost surprinsă de radar cu viteză peste cea legală şi a refuzat să oprească la semnalul echipajului rutier. Mai mult, după ce a fost ajunsă din urmă şi trasă pe dreapta, tânăra a refuzat să se legitimeze şi le-a aruncat vorbe grele poliţiştilor.
Tânăra a ajuns în cătuşe la Poliţia municipiului Suceava unde, după ce au efectuat verificări în baza de date, poliţiştii aveau să afle un alt detaliu şocant: avea permisul de conducere suspendat după ce, în luna august a anului trecut, a provocat un accident mortal în care a decedat soţul ei.
Poliţiştii au vrut să o amendeze pentru că circula cu 75 de km/h pe o stradă din Suceava
Duminică seară, în jurul orei 19.30, un echipaj mixt format dintr-un agent de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava şi unul de la Poliţia Locală Suceava acţiona cu o autospecială cu radar pe strada Traian Vuia din municipiul Suceava. La un moment dat agenţii au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW 320D, care a fost înregistrat cu aparatul radar cu viteza de 75 de kilometri la oră, în localitate, unde limita este de 50 de km/h.
O contravenţie aparent banală s-a transformat într-un caz complicat pentru echipajul de poliţie.
Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, „conducătoarea auto nu s-a conformat şi a mărit viteza, continuându-şi deplasarea spre strada Calea Unirii, condiţii în care s-a procedat la urmărirea autoturismului. După aproximativ un kilometru echipajul a reuşit să oprească autoturismul”.
Poliţiştii i-au căutat actele în poşetă, după ce a refuzat să se legitimeze
Din raportul întocmit de agenţii constatatori rezultă că tânăra de la volanul BMW-ului a refuzat să prezinte vreun document la control.
În prezenţa unui martor, poliţiştii i-au adus la cunoştinţă tinerei că vor trece la un control amănunţit al autovehiculului, în vederea identificării documentelor personale şi ale autovehiculului.
Poliţiştii au găsit, pe bancheta din spate, o poşetă.
„S-a procedat la ridicarea poșetei în vederea efectuării controlului, moment în care conducătoarea auto a devenit agresivă și, deși a fost somată, aceasta a continuat să se manifeste agresiv şi să aibă un limbaj necorespunzător, condiţii în care a fost încătuşată”, a explicat subcomisarul Epureanu.
S-a ales cu un nou dosar penal
Tânăra a fost preluată de echipaj şi dusă la sediul Poliţiei municipiului Suceava, pentru continuarea cercetărilor.
În cele din urmă, poliţiştii au stabilit că tânăra care a condus BMW-ul se numeşte Adina Prisacariu, are 20 de ani şi este din satul Slobozia Sucevei, comuna Grăniceşti.
După efectuarea de verificări în baza de date s-a stabilit că tânăra în vârstă de 20 de ani are permisul de conducere reţinut din august 2014, fără drept de circulaţie, pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă.
Tânăra a fost verificată şi cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool.
După circul de duminică seară tânăra în vârstă de 20 de ani s-a ales cu un nou dosar penal, de această dată pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.
A depăşit pe linie continuă şi a a provocat o nenorocire
Tânăra în vârstă de 20 de ani a trecut printr-o cumplită traumă pe 1 august 2014, atunci când a provocat un accident în care un tânăr de 25 de ani, cu care se căsătorise de puţin timp, a încetat din viaţă.
Pe 1 august, tânăra conducea un autoturism Mercedes E-Klasse, cu volan pe partea dreaptă, alături de ea fiind soţul său, Dragoş Prisacariu.
Aceasta se deplasa pe DN 29, care leagă Suceava de Botoşani, iar la ieşirea din Dumbrăveni, a încercat să depăşească un microbuz, pe o porţiune prevăzută cu linie continuă. Mercedesul a intrat pe contrasens, unde s-a lovit extrem de violent de o autocisternă care circula regulamentar.
Dragoş, soţul ei, a murit pe loc, trupul neînsufleţit al tânărului fiind scos de pompierii de la Descarcerare din caroseria maşinii în care şi-a găsit sfârşitul. Tânăra a ajuns în stare gravă la spital cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral, fractură de coloană cervicală şi fractură de coloană toracală.
Cuvântul de ordine – inconştienţa
Din ancheta preliminară a poliţiei a rezultat că accidentul s-a produs din cauză că tânăra s-a angajat în depăşire pe linie continuă. În condiţiile în care autoturismul era cu volan pe partea dreaptă, vizibilitatea pe care a avut-o aceasta a fost diminuată şi mai mult. Cu alte cuvinte, tânăra a dat dovadă de foarte multă inconştienţă, pe care a plătit-o scump. După episodul de duminică seară concluzia care se poate trage este că aceasta nu a învăţat mare lucru din drama prin care a trecut.
Tânăra primise autoturismul Mercedes cadou chiar de la soţul ei.
Pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă, tânăra nu mai avea dreptul de a conduce, conform dispoziţiei anchetatorilor. Ancheta în dosarul privind accidentul mortal este încă pe masa procurorilor, cel mai probabil inculpata urmând a fi trimisă în curând în judecată.
(28 apr 2015, 16:47:14
1 la mânuță:
ÎN CE BAZĂ s-a procedat la „controlul interiorul vehiculului şi, după aceea, al portbagajului” ?
Anterior acestei situații, existau „date şi informaţii că s-au comis infracţiuni, iar vehiculele vizate transportă bunuri, valori provenite din săvârşirea unor astfel de fapte ori persoane urmărite” ?
Depășirea limitei legală de viteză ESTE INFRACȚIUNE?
Refuzul de a opri la semnalul agentului de circulație ESTE INFRACȚIUNE?
Refuzul de a se legitima ESTE INFRACȚIUNE?
(circumstanțele concrete ale evenimentului demonstrând faptul că poliția NU AVEA INFORMAȚII anterioare efectuării semnalului de oprire, informații referitoare la conducerea fără permis a unui autovehicul)
ÎNCĂ O DATĂ, over, and over, and over again AVEM DE A FACE CU UN EXEMPLU TIPIC DE ACȚIUNE FOLCLORICĂ AL POLIȚIEI, în cea mai autentică manieră de aplicare a legii „după ureche, lăutărește”.
Ce-i cu MIZERIA asta a motivării controlului autovehiculului „în vederea identificării documentelor personale şi ale autovehiculului” ?
O țară de milițieni semianalfabeți funcțional și excepțional de slab instruiți sub aspectul pregătirii juridice și de specialitate.
2 la mânuță: CE INFORMAȚII ARE MILIȚIA RUTIERĂ despre TRAUMELE PSIHICE prin care a trecut, după accidentul de anul trecut, „cumplita făptuitoare” a acestor „abominabile fapte” ?
Știe ceva Poliția despre acest subiect?
Dacă nu, atunci ar fi bine să se informeze, iar în întocmirea lucrărilor acestui dosar penal să facă bine și să studieze TEMEINIC cauzele de NEIMPUTABILITATE.
Să citească bine și să discearnă că LEGEA asta nu este un etalon metric al PATULUI LUI PROCUST pe care-l aplică, mecanicist, cvasigeneralității spețelor.