Proiectul Multilateral Comenius “Taking Education Outdoor” (TEO), ai cărui parteneri sunt şcoli din Ungaria, Turcia şi România (Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Suceava - coordonator de proiect şi Şcoala Gimnazială Ostra), şi-a încheiat activitatea din România, sâmbătă, 25 aprilie, la Ostra.
Tot sâmbătă s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională Educaţia Outdoor, o alternativă a educaţiei pentru viaţă organizată pe patru secţiuni, cu peste o sută de participanţi, conferinţa bucurându-se de un real succes.
Vizita participanţilor a început luni, 20 aprilie, la Şcoala Gimnazială Ostra, unde Elena Masichevici, coordonatoare a proiectului, împreună cu echipa de proiect, a primit invitaţii, le-a prezentat şcoala, apoi au participat cu toţii la diferite activităţi în aer liber (au plantat flori de primăvară, alături de copiii preşcolari, au lucrat pe ateliere de tipul „Ce pot face mâinile dibace?”, unde copiii de la Şcoala Ostra, împreună cu partenerii, au realizat lucruri foarte interesante, au vizionat un scurt program artistic şi au participat la diverse jocuri de perspicacitate şi interactive). Pentru a face cunoştinţă mai bine cu tradiţiile locale, invitaţii au vizitat Muzeul Oului din Vama şi Salina Cacica.
Pe parcursul întregii săptămâni, după cum a declarat Elena Masichevici, „partenerii noştri au desfăşurat foarte multe activităţi interesante şi cu elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 10 din Suceava, sub directa coordonare a doamnei Rodica Zimbru. Pentru Şcoala Gimnazială Ostra acest proiect a avut un impact deosebit, atât asupra cadrelor didactice, cât şi a elevilor, dând posibilitatea tuturor să cunoască în mod direct prin mobilităţi, valorile, tradiţiile, cultura, tehnicile educaţionale din Ungaria şi Turcia”.