Prima etapă a licitaţiei de încredinţare a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice în municipiul Suceava, care a avut loc în data de 16 aprilie, a fost anulată din cauza numărului prea mic de ofertanţi – doi, în loc de minim trei, cât ar fi fost necesari.
A doua etapă, care va avea loc pe la jumătatea lunii mai, ar putea pune municipalitatea suceveană într-o postură cel puţin ciudată, dacă nu chiar ilegală – să participe la licitaţie cu două societăţi proprii, cu acelaşi obiect de activitate.
Asta deoarece Termica, societatea aflată în insolvenţă, care a depus ofertă şi la prima etapă a licitaţiei, ar putea fi prezentă şi la a doua etapă, dacă aceasta este decizia creditorilor. Principalul impediment în acest sens ar fi o decizie a judecătorului sindic, de declarare a falimentului societăţii, în şedinţa din 28 aprilie ori în cea din 7 mai.
Pe de altă parte, Consiliul Local Suceava a decis înfiinţarea unei alte societăţi de termoficare, Transagent, cu care ar putea să participe la a doua etapă a licitaţiei de termoficare.
„Deja lucrăm la documentaţia de licenţiere temporară a societăţii Transagent SRL de către ANRSC. Eu, ca primar, mă îngrijesc să îndeplinim toate condiţiile pentru participarea la licitaţie. Ultimul cuvânt îl vor avea consilierii locali dacă vom participa sau nu. Nu cred că putem participa la licitaţia de termoficare cu ambele societăţi ale Consiliului Local. Riscăm să fim în ilegalitate”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Pe de altă parte, dacă falimentul Termica va fi declarat până la a doua rundă a licitaţiei de termoficare, participarea Transgent SRL este considerată ca fiind necesară.
„E bine să fim acolo, să punem presiune pe ceilalţi competitori. Din punctul meu de vedere ar trebui să participăm, dar decizia finală o ia Consiliul Local”, a adăugat edilul sucevean.
La cea de-a doua etapă a licitaţiei se anunţă a fi prezenţi şi alţi competitori, care au cumpărat caietul de sarcini, pentru a putea veni cu oferte concrete.
(23 apr 2015, 17:32:13