Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 apr 2015 - Anul XX, nr. 92 (5904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cheltuieli suplimentare

Bani aruncaţi la gunoi, pentru că groapa ecologică de deşeuri de la Moara nu este funcţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Închiderea gropilor de gunoi din judeţ, conform cerinţelor UE, chiar de nu există alternativă pentru depozitarea deşeurilor care se produc în oraşe şi comune, a generat şi va genera în continuare costuri imense autorităţilor locale.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a tras un nou semnal de alarmă asupra faptului că deşi lucrările la groapa de gunoi de la Moara sunt aproape de a fi finalizate, primăriile vor avea în continuare de suportat cheltuieli suplimentare cu depozitarea temporară a deşeurilor, iar apoi cu transportul şi depozitarea lor la groapa ecologică.

„Am discutat cu preşedintele CJ, Cătălin Nechifor, despre data la care poate fi pusă în funcţiune şi operată groapa de gunoi de la Moara. Primăria Suceava depozitează temporar aceste deşeuri undeva în zona Termica, pe un teren închiriat de Diasil de la Primăria Ipoteşti, unde a amenajat o rampă temporară autorizată. Dar noi trebuie să cărăm de acolo aceste deşeuri, în măsura în care se deschide groapa ecologică de la Moara. Preşedintele CJ a spus că lucrările pe investiţii inclusiv la staţia de levigat sunt finalizate. Rămâne problema operatorului. Vom termina groapa şi nu vom avea operator”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu, care speră ca aceasta să devină funcţională măcar de la finele anului.

„Pentru fiecare lună de nefuncţionare a gropii de la Moara municipalitatea suceveană are de achitat cheltuieli suplimentare. Se adună cantităţi mari de deşeuri, pe care trebuie să le mai trasferăm la Moara”, a precizat edilul sucevean.

Recent, municipalitatea suceveană a achitat 2,5 milioane de lei dintr-un total de 4,7 milioane de lei care i-au revenit ca şi cofinanţare la realizarea gropii ecologice de gunoi de la Moara, pentru care a contribuit şi cu terenul necesar.

Anterior depozitării temporare pe terenul Diasil, gunoiul produs de suceveni ajungea la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni, iar ulterior la Botoşani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani aruncaţi la gunoi, pentru că groapa ecologică de deşeuri de la Moara nu este funcţională.
 Vizualizări articol: 2356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Bani aruncaţi la gunoi, pentru că groapa ecologică de deşeuri de la Moara nu este funcţională1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Zona crepusculara trimis de
(23 apr 2015, 16:30:12
Depozitarea gunoiului in Suceava tine tot de zona crepusculara.Normele europene au impus închiderea gropii de gunoi de pe Mirăuţi încă din 2009, încât sucevenii au avut de umblat cu camioanele pline de gunoi din poartă în poartă, întâi la Fălticeni, apoi la Botoşani, în căutarea unui depozit de deşeuri autorizat.Primăria Suceava a cheltuit aproape 2 milioane de lei anual, doar pe transportul lor la Botoşani.Transportul gunoiului la Botosani 1020 ron/masina * 5 masini =5100 ron/ziInic.In 2012 groapa de gunoi de la Botosani si-a inchis portile.Apoi a aparut o groapa de gunoi pe un teren închiriat de Diasil de la Primăria Ipoteşti, unde a amenajat o rampă temporară autorizată.Deci e vorba de o groapa de gunoi privata?
Adica Primaria plateste la Diasil depozitarea gunoiului?Apoi aflam ca groapa de gunoi de la Moara pentru care Primaria a platit 4.7 milioane lei nu e functionala pentru ca nu are operator.Extraordinar.Deci mai ramane sa platim si transportul deseurilor de la depozitul Diasil la groapa de gunoi Moara.Cand o sa aiba operator.E noaptea mintii.Nu mai intelegi nimic.Chiar nu s-a reusit din 2009 pana acum sa avem o groapa de gunoi autorizata?A trebuit sa platim sume foarte mari pentru transportul gunoiului la Botosani,Falticeni????Nici nu stii cum sa califici asemenea situatie.
1.1  RE: Zona crepusculara trimis de
(23 apr 2015, 21:04:48
O mare tepa ,marca Flutur- PRODANIUC - Lungu --------PDL

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei