Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) scoate la concurs, din această toamnă, nouă noi programe de conversie profesională, pe lângă cele două care deja funcţionează în cadrul instituţiei, din 2014.
La aceste programe se pot înscrie cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care vor să obțină o diplomă pentru o nouă specializare şi, ulterior, să predea la clasă încă o materie.
Rectorul Universităţii din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, a anunţat că noile programe, care vor funcţiona din anul universitar următor, sunt: Educaţie Tehnologică (în cadrul Facultăţii de Inginerie Mecanică), Istorie (Facultatea de Istorie şi Geografie), Limbă şi literatură română, Limba şi literatura franceză, Engleză, Germană, Spaniolă, Italiană şi Ucraineană (Facultatea de Litere).
Pentru aceste cursuri postuniversitare, instituţia suceveană a stabilit cuantumul taxei anuale la 2.500 de lei, în condiţiile în care programul se desfăşoară pe o durată de doi ani. La aceasta se mai adaugă taxa de înscriere şi taxa de înmatriculare, în cuantum de 100 de lei fiecare.
Mai multe informaţii se găsesc la www.admitere.usv.ro sau la secretariatele facultăților menționate mai sus.
Aproape de 100 de înscrişi la cele două programe de conversie de la USV
În toamna lui 2014, USV a scos pentru prima dată la concurs locuri în cadrul a două programe de conversie profesională - Pedagogia învățământului primar și preșcolar” (Facultatea de Științe ale Educației) şi programul „Tehnologia informației și comunicării” (Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor).
„Cele două programe au mers bine, au fost mulţi înscrişi. Aproape 100 de studenţi au fost la cele două programe de conversie”, a explicat Valentin Popa.
Programele de conversie sunt la învăţământ cu frecvență, vor funcționa doar în regim cu taxă, iar la final, cadrele didactice vor trebuie să susțină un examen de absolvire. La sfârşitul studiilor de conversie profesională, profesorii vor putea preda în şcoli şi licee noua disciplină studiată.